IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лондонски архитекти предлагат стъклени къщи

Очаква се къщите да подобряват здравето на обитателите си, като намаляват стреса и допринасят за по-здрав сън

13:19 | 01.12.14 г. 1
<p>
	<em>Визуализация: thephotonproject.org</em></p>

Визуализация: thephotonproject.org

Лондонска компания планира да строи прозрачни стъклени домове, които според архитектите ще намаляват стреса и ще допринасят за по-здрав сън, пише Daily Mail.

Стъклена къща със спалня, хол, кухня и баня ще струва 210 хил. лири. За дискретност стъклата ще могат да се затъмняват по желание.

Според авторите на проекта Photon Space повечето слънчева светлина ще подобри циркадния ритъм, регулиран от биологичния часовник. Така тялото ще функционира по-добре.

За стъклените къщи ще се използват най-новите технологии. Стъклата ще са многопластови с висока изолация, за да спират студа и горещината. Те ще могат да се затъмняват по желание със смартфон през деня или нощта. Високотехнологичните стъкла спират 99,9 процента от ултравиолетовата светлина и 85 процента от звука.

"Този проект обединява години изследвания, иновации, инженерни и архитектурни постижения, за да осигури нов начин за възстановяване, почивка, подмладяване - каза при представянето на стъклените къщи директорът на компанията Чарли Шарман. - В съвременния живот прекарваме много време в затворени помещения, въпреки че е научно доказано колко благотворна за здравето, настроението и продуктивността е светлината."

За построяването на малка стъклена къща ще са необходими само четири седмици. Дизайнът може да се променя според предпочитанията на клиента.

Местоположението на къщата очевидно ще е важно. Оживените места няма да предлагат толкова голямо спокойствие като изолираните кътчета сред природата. В градовете обаче такива къщи могат да се строят на покрива на високи сгради, защото са много леки. (БТА)

Визуализации на проекта може да видите в галерията

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още