IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 технологични продукта, които загубихме през 2014 г.

Кои са ключовите устройства и услуги, които от тази година вече не се предлагат на пазара

21:05 | 02.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

2014 г. вече е история. Вижте кои са най-значимите събития и тенденции от политическия и икономически живот в България и по света през последните 12 месеца в специалната секция „Икономиката през 2014 г.“.

Всеки ден технологичната индустрия ни поднася изненади и отдавна очаквани промени, а сред тези възходи и падения идва краят на живота на някои от нашите любими технологични продукти.

Тази година не прави изключение, тъй като някои от най-големите технологични имена сложиха край на продажбата на свои продукти и спряха да предлагат определени услуги, харесвани от мнозина, пише Mashable.

Може би най-големият подобен край през тази година и може би за десетилетието беше решението на Microsoft да спре поддръжката на Windows XP. Ходът остави милиони потребители по целия свят да се чудят дали трябва да намерят алтернатива, или да започнат да използват Windows 8.1.

По същия начин, макар и с по-малко въздействие, Google реши да спре цяла социална мрежа, когато избра да сложи край на дългосрочния си проект Orkut. Платформата не успя да набере голяма популярност в САЩ, но някак успя да събере много фенове в Бразилия. Но наличието на Google+, като алтернатива на Orkut, е ясен пример за това как миналите неуспехи могат да вдъхнат живот на нови проекти.

Това не са единствените продукти и услуги, които приключиха своя живот през 2014 г.

Кои са останалите ключови имена, които преживяха това през последните 12 месеца, можете да видите в нашата галерия.

Каква беше 2014 г. според вас? Кои са ключовите събития и какви са очакванията ви за следващата година? Какво ще движи пазарите?

Пишете ни на info@investor.bg c вашите мнения. Най-интересните от тях ще публикуваме в Investor.bg. Очакваме ви!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още