IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft представи първия лаптоп в своята история

Surface Book, който е с 13-инчов тъчскрийн, може да се разделя, превръщайки се в таблет

21:02 | 06.10.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Microsoft</em></p>

Снимка: Microsoft

Софтуерният гигант Microsoft пусна първия лаптоп в своята история - The Microsoft Surface Book, който е с 13-инчов тъчскрийн и може да се разделя, превръщайки се в таблет, пише The BusinessInsider.

Устройството има два процесора и специална графична картова система. Според Microsoft лаптопът е два пъти по-бърз от Macbook Pro.

Цената започва от 1 499 долара, а компютърът ще бъде достъпен от 26 октомври.

Като голяма част от продуктите от линията Surface Surface Book може да се отделя от клавиатурата, превръщайки се в таблет. След това клавиатурата може да се прикачи на гърба на таблета, като едно цяло. Освен това лаптопът използва стилуса Surface Pen, който върви с таблетите Surface.

Проектиран е с повече мощност в сравнение със Surface Pro 4, който също бе представен днес. Той е за геймъри и всеки фирмен служител, който се нуждае от повече мощност. Всъщност, екипът на Xbox е допринесъл със своята графична експертиза, коментира Панос Панай.

Той дори показа колко гладко вървят игри като "Gears of War" и "Gigantic" на Surace Book дори и при използването на софтуер за видео редакция за запис на игрите.

Интересното е, че графичната карта е монтирана в клавиатурата, което означава, че може да се изгуби известна мощност, въпреки че е изключена, което най-вероятно ще съхрани живота на батерията.

Устройството притежава супер тиха светеща клавиатура, за която от Microsoft обещават, че придава невероятно преживяване по време на писане. Налице са и обещания за 12-часов живот на батерията.

Идеята за лаптоп, който е и таблет, всъщност не е нова. Производителите на компютри от ранга на Lenovo правят подобни „конвертируеми“ устройства.

Снимки на Surface Book вижте тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 10
nasco_3
преди 8 години
Проблема не е в производителноста,просто който работи на Мак не би го сменил за уиндолс вече.Въпроса е в удобството,навика ,исталирането и цена софтуери и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 4
deant
преди 8 години
чудя се дали мога да му сложа едно Debian-че и да си кютам:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още