IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Албена и Алтерко може да започнат да се търгуват от края на ноември

Заявлението за вливане на Албена инвест холдинг чака 14-дневен срок за вписване

09:47 | 21.10.16 г.
Автор - снимка
Редактор
Акциите на Албена и Алтерко може да започнат да се търгуват от края на ноември

Заявлението за вливане на Албена инвест холдинг АД (АИХ) в Албена АД е подадено на 16 октомври в Търговския регистър, одобрено е на 18 октомври и оттогава чака 14-дневен срок за вписване, показва проверка на Investor.bg. To трябва да бъде осъществено на 1 ноември 2016 г.

Подобна бе процедурата по вливането на България Он Ер ООД в Инвестор.БГ АД, като новите акции на Инвестор.БГ АД бяха въведени за търговия на БФБ-София на 19 септември 2016 г., или 24 дни след вписването на вливането в Търговския регистър на 26 август 2016 г.

В случая с Албена инвест холдинг АД и Албена АД процедурата е по-лесна, тъй като няма издаване на нови акции от приемащото дружество и вероятно до 24 дни от вписването в ТР, или до 25 ноември, акционерите в Албена инвест холдинг АД ще бъдат акционери вече в Албена АД. Няма издаване на нови акции, защото акционерите в холдинга ще получат акции в Албена АД от притежаваните от самото АИХ АД акции в Албена АД, а недостигащите ще бъдат осигурени за сметка на обратно изкупените 128 000 акции в Албена АД. 

IPO на Алтерко АД

В същото време ИП Карол АД разпространи електронно писмо до заявилите акции от Алтерко АД в което се казва, че очакваната дата за начало на търговията с акциите му на БФБ е в края на ноември. Спрямо крайния срок за подаване на поръчки (19 октомври) това е около един месец.

За сравнение - при последно IPO, това на Сирма груп холдинг АД, търговията с акциите започна на 23 ноември 2015 г., след като крайният срок за подаване на оферти беше 15 октомври 2015 г. Тоест срокът до началото на търговията беше 39 дни. Ако отново той се окаже същият, търговията ще започне на 28 ноември (понеделник).

Материалът е с аналитичен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът на статията притежава или е заявил акции в Албена инвест холдинг АД (Албена АД) и Алтерко АД.

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Албена АД(ALB)

Албена Инвест Холдинг АД(5ALB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още