IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите разрешиха Еврохолд да стане поръчител на редица дъщерни дружества

Задълженията са основно за обезпечаване дейността на автодилърите от холдинговата група

09:17 | 08.10.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Акционерите разрешиха Еврохолд да стане поръчител на редица дъщерни дружества

Акционерите на Еврохолд България АД са овластили ръководството на холдинга да заложи притеажваните 14 099 999 акции в капитала на Евро-Финанс АД по кредит от Първа инвестиционна банка в размер на 1,8 млн. лв., показва протоколът от общото събрание на акционерите, проведено на 1 октомври 2015 г. Документът е публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

Лихвата по кредита е Базовия лихвен процент в евро, плюс надбавка от 2,5%, комисиона в размер на 0,625% на тримесечие върху размера на всички издадени банкови гаранции, комисиона за управление в размер на 0,125% на тримесечие върху целия лимит на кредита и други. Кредитът от Първа инвестиционна банка е с Астерион България АД и Авто Юнион АД, като крайният му срок е 30 април 2020 г. Заемът обезпечава дейността на автомобилните дилъри на холдинга.

Също така е одобрено Еврохолд България АД да стане съдлъжник по кредит от Райфайзенбанк България ЕАД към Нисан София ЕАД. Максимално разрешеният лимит по него е 907 922,55 евро, като крайният срок е 30 юни 2016 г., а лихвата е тримесечен EURIBOR + надбавка от 4,5%, но не по-малко от 4,5%. Лихвата при забава е 12% на годишна база, а комисионата за ангажимент е 0,6% върху неусвоената част от кредита.

Одобрено е и Еврохолд България АД да поеме кредитни ангажименти по револвиращ кредит от УниКредит Булбанк АД към Булвария холдинг ЕАД, Булвария Рент-а-Кар ЕООД, Милано Моторс ЕООД, Гранспорт Ауто ЕООД, Ауто Италия ЕАД, Стар Моторс ЕООД, Мотобул ЕООД и Авто Юнион АД. Размерът му е до 9,8 млн. евро, а лихвата е едномесечен EURIBOR и надбавка от 6%. Крайният срок на договора за този револвиращ кредит е 30 септември 2016 г.

Еврохолд България АД ще поеме и кредитни ангажименти на Стар Моторс ЕООД по банкови гаранции и документарни акредитиви от УниКредит Булбанк АД в размер до 2,5 млн. евро. Лихвата е 1-месечен EURIBOR плюс надбвка за редовен дълг от 10%. Крайният срок е 31 декември 2016 г.

Акционерите са одобрили също така консолидирания отчет на Еврохолд България АД за 2014 г., одиторския доклад на консолидирания отчет и консолидирания доклад на Управителния съвет за дейността през 2014 г.

Акциите на Еврохолд България АД поевтиняват с 21,68% на годишна база до 0,708 лв. за акция и 90,2 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:02 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още