IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фазерлес с близо 6 пъти ръст на печалбата за последното тримесечие

Значителното повишаване на ефективността през миналата година е вдигнало рентабилността на компанията

10:15 | 27.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Фазерлес с близо 6 пъти ръст на печалбата за последното тримесечие

Фазерлес отчита нетна печалба от 322 хил. лв. през четвъртото тримесечие на 2014 г. спрямо 55 хил. лв. година по рано (увеличение от 5,9 пъти). Приходите от продажби за периода намаляват с 24% на годишна база до 4,330 млн. лв.

За цялата минала година печалбата на производителя на фазер нараства със 134% до 1,602 млн. лв. при понижение на продажбите с 2,9% годишно до 18,245 млн. лв., показва отчетът на компанията, публикуван чрез БФБ.

"Основната причина за повишената рентабилност през 2014 г. е значителното повишаване на ефективността от дейността – намаляване на разходите в натура и в стойност, повишаване на производителността на труда. Видим е ефектът от изпълнението на голяма част от задачите, заложени в бизнес плана за 2014 г., насочени именно към повишаване на ефективността", се казва в междинния доклад за дейността на Фазерлес.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Производителността на персонала през миналата година се е увеличила с 12%, след като броят му е намалял с 3% (до 249 души средно за 2014 г. и 248 в края й), а производството се е увеличило с 8%, се посочва в доклада.

"Първото полугодие премина при сравнително добри пазарни условия, което повлия на добрите резултати. В началото на третото тримесечие започнахме да усещаме влиянието на ембаргото върху вноса на хранителни продукти в Русия, което намали сравнително слабо нашите експортни продажби и не се отрази чувствително върху финансовите ни резултати", се казва още в доклада.

Дружеството е обезпечено с основната суровина – технологична дървесина и дървесни отпадъци, както и с другите необходими материали за производство, отбелязват от компанията.

Свързани компании:

Фазерлес АД(FZLS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:09 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още