IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фазерлес удвоява печалбата за деветмесечието

Дружеството печели от ръста на продажбите и подобряването на ефективността

16:32 | 29.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Фазерлес удвоява печалбата за деветмесечието

Фазерлес отчита 19% ръст на нетната печалба за третото тримесечие на годишна база до 528 хил. лв. Приходите от продажби се понижават с 5% до 4,620 млн. лв.  

За деветмесечието печалбата се удвоява на годишна база до 1,280 млн. лв. при повишение на продажбите с 6% до 13,915 млн. лв., показва отчетът на компанията, публикуван чрез БФБ.

Печалбата за деветмесечието значително превишава разчетите ни, което се дължи основно на ръста на продажбите и ефективносттта на производството – намаляване на разходите и повишававне на производителността, се казва в междинния доклад за дейността на дружеството.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Намаляването на производствените разходи през деветмесечието до голяма степен се дължи на реализираните инвестицонни проекти. Средносписъчният състава за периода е 251 души, като съпоставаката със същия период на 2013 г. показва, че при намаляване на персонала с 3% и ръст на производството със 17% се отчита увеличаване на производителността с 21%, което се отразява на резултатите и доходите на персонала, се казва в доклада.

Дейността на дружеството през 2014 г. започна в условията на ръст на продажбите и тенденция на преодолване на кризата. Първото полугодие премина при сравнително добри пазарни условия, което повлия добре на резултатите. В началото на третото тримесечие започнахме да усещаме влиянието на ембаргото върху вноса на хранителни продукти в Русия. Това намали сравнително слабо нашите експортни продажби и не се отрази чувствително върху финансовите ни резултати, отбелязват от компанията.
 

Свързани компании:

Фазерлес АД(FZLS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още