IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ФНИБ АДСИЦ отдаде още 4% от сградата си на Камбаните

Наемател на заведението за хранене е Виктория ЖИ 2011 ЕООД

09:41 | 11.10.16 г.
Автор - снимка
Редактор
ФНИБ АДСИЦ отдаде още 4% от сградата си на Камбаните

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ подписа договор за наем на заведение за хранене с Виктория ЖИ 2011 ЕООД в новостроящата се офис сграда на дружеството на ул. Околовръстен път в гр. София, местност Камбаните, съобщи фондът чрез Бюлетин Investor.bg.

Договорът е за срок от 3 гoдини, а общата отдадена площ е около 425 кв.м. С новоотдадените помещения запълняемостта на сградата достига 72,16%, като това са нови 4,26% спрямо досега отдадените 67,9%.

Основен наемател е Адеко България ЕООД с 6 216 кв. м.

Adecco започна дейност в България под името „Ajilon Consulting” в края на 2005 г. като основен партньор на Hewlett Packard (HP) при създаването на техния център за глобални решения в България.  В момента за компанията работят над 2 хил. души по аутсорсинг проекти и проекти за обслужване на клиенти, подбор на персонал, консултации, продажби, финанси и маркетинг, пише в уеб страницата на Адеко България ЕООД. Дейността ѝ е в София и Пловдив, с главен офис в Бизнес парк, Младост 4 в София.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (ФНИБ АДСИЦ) отчете 13% спад на нетната печалба на годишна база до 702 хил. лв. за първото полугодие на 2016 г. Печалбата на акция е 0,0348 лв. за полугодието. Дружеството е продало недоходоносни активи, от което е отчело загуба, но си е осигурило средства за сградата на Камбаните в София.

Само за второто тримесечие печалбата е 249 хил. лв., което представлява спад с 45% на годишна база. Финансовият резултат през второто тримесечие намалява основно заради продажбата на имот до Велико Търново, чиято продажна стойност е по-ниска от балансовата, казва се в междинния доклад за дейността.

Акциите на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ поскъпват с 46% за последните 12 месеца до 1,991 лв. за акция и 40 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 0,0797769 лв. за ценна книга.

Материалът е с аналитичен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава 1 акция в капитала на дружеството.
 

Свързани компании:

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(BREF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още