IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН даде зелена светлина за вливането на Албена Инвест Холдинг в Албена

Предстои свикване на извънредно общо събрание на двете дружества, на което ще се вземе решение за преобразуването

18:02 | 08.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
КФН даде зелена светлина за вливането на Албена Инвест Холдинг в Албена

Вливането на Албена Инвест Холдинг АД (АИХ) в Албена АД е получило зелена светлина от Комисията за финансов надзор (КФН). За това информират двете дружества чрез съвместно съобщение, разпространено чрез Бюлетин Investor.bg.

Регулаторният орган е одобрил договора за преобразуване чрез вливане на 4 август 2016 г. Това е и едно от първите решения на новия председател Карина Караиванова, която беше избрана от Народното събрание в края на юли.

Предстои свикване на извънредно общо събрание на двете дружества, на което ще се вземе решение за вливането, пише в съобщението, подписано от изпълнителния директор на АИХ Иванка Данчева и изпълнителния директор на Албена Красимир Станев.

Цялото имущество на АИХ ще премине към Албена, а холдингът ще се прекрати без ликвидация.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Двамата директори информират, че КФН е одобрила докладите на управителните органи на двете дружества, изготвени в съответствие с разпоредби на Търговския закон, и доклада на назначения общ проверител на участниците в преобразуването.

Припомняме, че договорът за вливане на АИХ в Албена бе сключен на 31 май 2016 г. КФН дава зелена светлина малко повече от два месеца от подписването на споразумението.

Днес нямаше сделки с книжа на Албена АД. Те поевтиняват с 4,96% от началото на годината до 47,5 лв. за акция.

В понеделник имаше една с акции на АИХ, след която те поскъпнаха с 0,6% до 8,399 лв. От старта на 2016 г. пазарната капитализация на холдинга расте с 32,3%.

Свързани компании:

Албена АД(ALB)

Албена Инвест Холдинг АД(5ALB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още