IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН потвърди проспекта на Спиди за първично публично предлагане на акции

Комисията е одобрила коригираното търгово предложение от Вентчър Екуити България ЕАД към акционерите на Агроенерджи Инвест АДСИЦ

15:43 | 03.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
КФН потвърди проспекта на Спиди за първично публично предлагане на акции

На днешното си заседание Комисията за финансов надзор (КФН) е потвърдила проспект за първично публично предлагане на емисия ценни книжа в размер на 889 320 лева, разпределени в толкова акции с номинал 1 лев и емисионна стойност 23 лева, които ще бъдат издадени от Спиди АД в резултат на увеличаване на капитала на дружеството. 

КФН вписва горепосочената емисия акции, предмет на първично публично предлагане, в процес на емитиране, във водения от нея регистър на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа. В средата на юли КФН отказа да потвърди първоначалния проспект на Спиди АД, след което дружеството обяви, че ще внесе актуализиран.

Спиди планира да набере близо 20,5 млн. лв. чрез увеличение на капитала с 20%Куриерската компания ще използва приходите за придобиването на румънската Дайнамик Парсъл Дистрибюшън и на Геопост България.

Комисията не налага окончателна забрана за публикуване на коригирано търгово предложение от Вентчър Екуити България ЕАД за закупуване чрез инвестиционен посредник ИП Фаворит АД на акции на Агроенерджи Инвест АДСИЦ от останалите акционери на дружеството.

НА 8 август Вентчър Екуити България ЕАД увеличи търговата цена за Агроенерджи инвест АДСИЦ от 1,01 лв. на 1,115 лв. за акция, или с 10,4%, след като Комисията за финансов надзор беше наложила временна забрана на вариантa с цена от 1,01 лв

Надзорният орган удължава срока за предоставяне от Хаук Фънд Мениджмънт АД на допълнителна информация и документи по искане по преписка РГ-08-48-1 от 26.08.2014 г.

Регулаторът приема на първо четене проект на нова Наредба за задължителното застраховане по чл. 249, т. 1 и 2 от Кодекса за застраховането и за методиката за уреждане на претенции за обезщетение на вреди, причинени от моторни превозни средства.

Свързани компании:

Спиди АД(SPDY)

Агроенерджи Инвест АДСИЦ(AGI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още