IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН потвърди проспекта за публично предлагане на варанти на Феърплей пропъртис

Предлагането на емисията варанти се счита за успешно, ако бъдат записани минимум 100 млн. варанти, заяви изпълнителният директор на дружеството Маню Моравенов

11:44 | 07.10.16 г.
КФН потвърди проспекта за публично предлагане на варанти на Феърплей пропъртис

Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспекта за публично предлагане на емисия безналични поименни свободно прехвърляеми варанти, издавани от „Феърплей пропъртис” АДСИЦ. Това става ясно от взетите решения на Комисията на проведеното на 6 октомври заседание. 

Предвижда се размерът на емисията да бъде до 232 017 800 бр. варанти с номинална и емисионна стойност от 0,001 (една десета от стотинката) лв. всеки. Варантите ще могат да бъдат упражнени в срок от 5 години.

Всеки варант ще дава правото на своя притежател в срока на емисията да запише една обикновена акция от капитала на дружеството от издадените досега с номинална и емисионна стойност от 1 лв.

„Първичното публично предлагане на емисията варанти се счита за успешно, ако бъдат записани минимум 100 млн. варанти“, съобщи пред Investor.bg Маню Моравенов, изпълнителен директор на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ.

“Срещу една акция акционерите ще получат едно право, с което могат да запишат 7 варанта“, посочи той.

По думите му началният срок на подписката е обвързан с процедурата по регистрация, която ще започне веднага щом дружеството получи официално уведомление от КФН.

„От наша страна ще действаме максимално бързо, за да може всичко да приключи преди края на годината“, заяви Моравенов.

Инвестиционният посредник, обслужващ емисията, е „Фоукъл Пойнт Инвестмънтс” АД.

„Проспектът по емисията предстои да бъде качен на страницата на инвестиционния посредник и тази на „Феърплей пропъртис” АДСИЦ веднага щом получим официалното потвърждение от КФН“, каза още Моравенов.

В следващия 5-годишен период дружеството ще инвестира приоритетно в следните три направления:

- Първо, развитие и продажба на жилищни проекти в гр. София;

- Второ, придобиване на офис сгради и други търговски имоти с цел тяхното отдаване под наем;

- Трето, развитие и продажба на ваканционни апартаменти във ваканционно селище „Санта Марина“, гр. Созопол.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
След влизането в сила на общия устройствен план на община Созопол през юли 2016 г. пред дружеството не съществуват пречки за продължаването на развитието на следващия етап от ваканционно селище, съобщи по-рано дружеството.

Стратегията на ръководството на ФПП е дружеството постепенно да инвестира печалбата от продажба на имоти заедно с постъпленията от набиране на нов капитал чрез упражняването на варантите в нови инвестиционни имоти и отдаването им под наем.

От началото на годината акциите на Феърплей пропъртис поевтиняват с 10,46%, въпреки че за последните 12 месеца цената им нараства с 24,77%. Пазарната капитализация е 22,705 млн. лв. 

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
ivan_penev
преди 4 години
Откраднал е 50 000 долара от фирмата, която управлява.Управлява капитал от 9 милиарда, които може би и тях ще открадне.Откраднал единствените пари от старата си фирма - 50к лева, като отворил за 1 ден сметка на компанията в райфайзенбанк, изтелглил парите в брой и после я закрил- квесторката го хванала и сега разследват Маню Моравенов. Какво да очакваме от него като CEO na BFB - там има 9 милиарда за крадене ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
simona_miteva
преди 4 години
Замесеният в корупционни схеми доц. д-р Маню Моравенов е предложен да влезе всъстава на Съветът на директорите на Българска фондова борса (БФБ) на мястото надосегашния изпълнителния директор Иван Такев.Маню Моравенов е с дългогодишен опит в сферата на финансите и инвестициите, но далиимето и професионализмът му са толкова кристално чисти и ясни за публичността? И защочовек откраднал 11 милиарда публични средства ще заема толкова висок пост? Именнозаради неясен произход на средства и липсващите баснословни суми са причината г-нМоравенов да бъде обект на масови разпити от органите на реда. В момента се водиразследване за финансови пирамиди, които е управлявал в сферата на капиталовите пазарии използването на сладки държавни постове, които е заемал през годините.Публична тайна е, че Моравенов, бе уволнен от поста си на изпълнителен директор наинвестиционния посредник Фоукъл Пойнт Инвестмънтс АД и "Феърплей пропъртис"АД след като собственикът на компанията Марио Захариев стана жертва нанепрофесионалното отношение и схеми уронващи престижа на компанията. Безкрайнижалби и недоволни клиенти, загубени партньорства и откраднати пари, станаха причина,така известния капацитет да бъде отстранен от длъжност.Каква е връзката на Маню Моравенов с кмета на Созопол е другият въпрос, на които сетърси истинският отговор. Моравенов е помагал на Панайот Рейзи в присвояването насредства в особено големи размери и документални престъпления.По времето когато Моравенов управлява "Феърплей пропъртис", компанията купиватърговски сгради, басейн и нови апартаменти във ваканционното селище Санта Марина, вСозопол. С фалшиви документи и фирми фантоми, той присвоява големи суми отприходите на комплекса, за лична облага като за пореден път ощетява дружеството, коетоуправлява.Ще продължава ли Моравенов да заема редица ръководни длъжности в институции илинай-накрая ще попадне под надзора на закона предстои да разберем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Reneta
преди 4 години
Маню Моравенов е с дългогодишен опит в сферата на финансите и инвестициите, но далиимето и професионализмът му са толкова кристално чисти и ясни за публичността?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още