IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общото събрание на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ одобри издаването на варанти

Предвижда се размерът на емисията да бъде до 232 017 800 броя с номинална и емисионна стойност от 0,001 лв.

12:33 | 18.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
Общото събрание на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ одобри издаването на варанти

Общото събрание на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ (ФПП), проведено днес, одобри предложението на ръководството за издаване на варанти, съобщава компанията чрез Бюлетин Investor.bg.

Целта на емисията е да бъде осигурена възможност за бързо и ефективно финансиране на бъдещите проекти на дружеството.

Акционерите на ФПП одобриха издаването на безналични, свободно прехвърляеми варанти при условията на първично публично предлагане на емисия ценни книжа.

Предвижда се размерът на емисията да бъде до 232 017 800 бр. варанти с номинална и емисионна стойност от 0,001 (една десета от стотинката) лв. всеки. Всеки варант ще дава правото на своя притежател в срока на емисията да запише една обикновена акция от капитала на дружеството от издадените досега с номинална и емисионна стойност от 1 лв.

Увеличаването на акционерния капитал посредством упражняване на варанти ще съкрати съществено срока от вземане на решение за нуждата от допълнително акционерно финансиране от ръководството на ФПП до осигуряването на тези средства от капиталовия пазар в следващия 5-годишен период, посочват от дружеството.

Ръководството му се надява, че варантите, като деривативен инструмент, „ще повишат атрактивността на емитента посредством вторичната им търговия по цена, която ще се формира от премията над тяхната цената на упражняване и записване на нови акции“.

В следващия 5-годишен период дружеството ще инвестира приоритетно в следните три направления:

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
- Първо, развитие и продажба на жилищни проекти в гр. София;

- Второ, придобиване на офис сгради и други търговски имоти с цел тяхното отдаване под наем;

- Трето, развитие и продажба на ваканционни апартаменти във ваканционно селище „Санта Марина“, гр. Созопол.

След влизането в сила на общия устройствен план на община Созопол през юли 2016 г. пред дружеството не съществуват пречки за продължаването на развитието на следващия етап от ваканционно селище, става ясно от съобщението.

Стратегията на ръководството на ФПП е дружеството постепенно да инвестира печалбата от продажба на имоти заедно с постъпленията от набиране на нов капитал чрез упражняването на варантите в нови инвестиционни имоти и отдаването им под наем.

„По този начин дружеството ще се превърне в класически Real Estate Investment Trust (REIT), ориентиран към постигане на дивидентна доходност за акционерите, подобна на пазарната доходност от инвестиции в офис сгради или алтернативни търговски имоти“, пише още в съобщението.

„Наличието на предприемачески проекти като развитието на жилищни комплекси междувременно ще осигури допълнително нарастване на доходността на акционерите, като по този начин, в комбинация с разумен финансов лост, се цели постигане на възвръщаемост, по-висока от средната за съответния пазар“, посочват от ФПП.

От там посочват, че в случай че в бъдеще законът допусне АДСИЦ да инвестират в имоти извън пределите на страната, ФПП ще търси допълнителна диверсификация чрез инвестиции в Централна и Източна Европа.

Днес все още няма сделки с книжа на ФПП АДСИЦ. От началото на 2016 г. те поевтиняват с 8,5% до 0,7 лв. за брой и 23,202 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още