IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН пуска търговото за Медика, но забрани временно това за Арома Риъл Естейт

Потвърден е и проспектът за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия облигации, издадени от Недвижими имоти София АДСИЦ

14:04 | 14.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
КФН пуска търговото за Медика, но забрани временно това за Арома Риъл Естейт

Комисията за финансов надзор (КФН) разреши на Софарма АД да отправи коригирано търгово предложение към Медика АД, но издаде временна забрана за търговото на Арома Риъл Естейт АД. Това става ясно от взетите от регулатора решения на проведеното на 13 януари заседание.

Финансовият надзорен орган не издава забрана за публикуване на коригирано търгово предложение от Софарма за закупуване на акции на Медика АД от останалите акционери на дружеството.

Но преди фармацевтичната компания да публикува новото предложение, тя ще трябва да отстрани техническа грешка. Това трябва да се направи, за да може КФН да го впише в регистъра си. Посредникът по търговото е Елана Трейдинг АД.

Новата цена при търговото предложение за Арома Риъл Естейт АД бе 0,885 лв., като е по-ниска спрямо цената от предишното търгово. Сега КФН отново издава временна забрана за публикуване на търгово предложение за закупуване чрез инвестиционен посредник Бета Корп АД на акции от капитала на Арома Риъл Естейт. Търговият предложител тук е Димитър Луканов.

КФН потвърди и проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия облигации, издадени от Недвижими имоти София АДСИЦ.

Дружеството издава обезпечени облигации на база решение на Съвета на директорите от 14 септември 2015 г. Общият размер на дълга е 9 млн. евро, срокът – 7 години, а лихвата – 6,3%. Целта на облигационния заем е последващи покупки на недвижими имоти.

Регулаторът прекратява и производството спрямо Пи Ар Си АДСИЦ относно потвърждаване на проспект за първично публично предлагане на акции. Става дума за увеличението на капитала, което ще е по-малко по размер.

Свързани компании:

Арома Риъл Естейт АД(AA8)

Пи Ар Си АДСИЦ(PRC)

Недвижими имоти София АДСИЦ(NIS)

Медика АД(5MA)

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още