IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН издаде временна забрана за търговото предложение на Софарма към Медика

Фармацевтичната компания отправи оферта за изкупуване на останалите акции от капитала на производителя на медицински исделия на 30 октомври

17:05 | 30.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
КФН издаде временна забрана за търговото предложение на Софарма към Медика

Комисията за финансов надзор (КФН) издава временна забрана за търговото предложение на Софарма АД към Медика АД. Това става ясно от взетите от регулатора решения на проведеното на 27 ноември заседание, публикувани на страницата на институцията.

Предложението от страна на фармацевтичната компания за изкупуване на останалите акции от капитала на Медика бе отправено на 30 октомври. Това се случи 4 дни, след като Софарма официално се сдоби с контролния пакет акции в производителя на превързочни материали, лекарствени средства и медицински изделия за аптеки и болници.

В края на октомври Софарма увеличи дела си в Медика от 36,13% до 66,72%. Продавач бе Доверие Капитал АД, дъщерното дружество на Доверие Обединен Холдинг АД. След сделката Доверие Капитал намали дела си в Медика до 29,61%.

Припомняме, че трансакцията се осъществи на пода на Българска фондова борса на 22 октомври при цена от 3,5 лв. Така стойността й възлезе на 10,78 млн. лв.

Цената на търговото предложение не се споменава нито в решението на КФН, нито в съобщението на Софарма до Медика с дата 30 октомври, което е достъпно на сайта на производителя на медицински изделия.

Посредник по търговото предложение е ЕЛАНА Трейдинг АД.

Днес няма сделки с книжа на Медика АД, като последната е именно тази с дата 22 октомври. Половин час преди края на търговията на БФБ книжата на Софарма поевтиняват с 3,44% до 2,5 лв. за брой, като оглавяват губещите.

Свързани компании:

Медика АД(5MA)

Софарма АД(SFA)

Доверие Обединен Холдинг АД(DUH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:50 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още