IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мегакомплексът в Мусачево слиза от борсата

Решението е взето единодушно от акционерите, повечето от които са били представени чрез пълномощни

09:28 | 14.09.16 г.
Автор - снимка
Редактор
Мегакомплексът в Мусачево слиза от борсата

Акционерите на Кепитъл Консепт Лимитед АД - инвеститора в гигантския развлекателен комплекс край софийското с. Мусачево, са решили дружеството да бъде отписано от публичност и свалено от търговия на БФБ-София, показва протоколът от общото събрание на акционерите, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.
На събранието са били представени всички акционери, от които седмина с пълномощни и един лично. 



Общото събрание на акционерите е овластило изпълнителните директори да извършат всички фактически действия по отписване от регистрите на Комисията за финансов надзор, както и по вписване на промените в регистрите на Търговския регистър, Централен депозитар и БФБ-София.

Това е станало с допълнителна точка към дневния ред. Последното се случва изключително рядко, тъй като за нова точка към дневния ред е нужно да бъде представен целия капитал на дружеството. 

Също така акционерите са приели и промяна в устава, която да отрази факта, че дружеството вече не е публично.

От материалите, съпътстващи поканата за общото събрание, стана ясно, че Съветът на директорите на компанията мотивира решението си с „допълнителната административна тежест (отчетност, разкриване на информация и други), включително и допълнителни разходи“. „Към настоящия момент извършването на тези разходи не е оправдано предвид липсата на директни ползи за дружеството и неговите акционери“, пише в материалите.

"Евентуално отписване като публично дружество няма да препятства придобиването впоследствие отново на публичен статут, ако акционерите на дружеството преценят, че това може да повлияе благоприятно на развитието на дружеството“, пишеше още в материалите.

Книжа на компанията на практика не са търгувани. Последните сделки са с дата 20 май 2015 г. при цена от 8 лв. Най-добрата оферта „купува“ е при цена от 0,013 лв. Оферти „продава“ няма. Пазарната капитализация се равнява на 400 хил. лв.

Свързани компании:

Кепитъл Консепт Лимитед АД Варанти(WCOA)

Кепитъл Консепт Лимитед АД (Уелкъм Холдингс АД)(CCL)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още