IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорът в мегакомплекса до Мусачево слиза от БФБ

Ръководството на Кепитъл Консепт Лимитед свика общо събрание на акционерите за 8 септември, на което ще се дискутира отписването на компанията

17:11 | 05.08.16 г. 4
Автор - снимка
Създател
Инвеститорът в мегакомплекса до Мусачево слиза от БФБ

Кепитъл Консепт Лимитед АД - инвеститор в гигантския развлекателен компклекс край софийското с. Мусачево, иска да бъде отписано като публично дружество. Това предлага ръководството на компанията, която стои зад проекта „Света София“, на своите акционери.

Предложението е заложено като първа точка на свиканото за 8 септември общо събрание, поканата за което е публикувана чрез Бюлетин Investor.bg.

Общото събрание на акционерите трябва да разреши на Съвета на директорите (СД) да подпише и подаде заявление за отписване на дружеството от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от Комисията за финансов надзор, до заместник-председателя на КФН, който ръководи управление „Надзор на инвестиционна дейност“.

От материалите, съпътстващи поканата за общото събрание, става ясно, че Съветът на директорите на компанията мотивира решението си с „допълнителната административна тежест (отчетност, разкриване на информация и други), включително и допълнителни разходи“.

„Към настоящия момент извършването на тези разходи не е оправдано предвид липсата на директни ползи за дружеството и неговите акционери“, пише в материалите.

Решението на СД е взето на проведено неприсъствено заседание на 1 август 2016 г.

Кепитъл Консепт Лимитед АД обаче ще бъде отписано, само ако „за“ гласуват единодушно всички акционери. Според ръководството на компанията това би гарантирало правата и на миноритарните акционери.

„Евентуално отписване като публично дружество няма да препятства придобиването впоследствие отново на публичен статут, ако акционерите на дружеството преценят, че това може да повлияе благоприятно на развитието на дружеството“, четем още в материалите.

Книжа на компанията на практика не са търгувани. Последните сделки са с дата 20 май 2015 г. при цена от 8 лв. Най-добрата оферта „купува“ е при цена от 0,013 лв. Оферти „продава“ няма. Пазарната капитализация се равнява на 400 хил. лв.

Свързани компании:

Кепитъл Консепт Лимитед АД (Уелкъм Холдингс АД)(CCL)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 8 rate down comment 1
pepince
преди 7 години
Поне някой балък , дали си купи нещичко, така за спорта :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 1
redcretin
преди 7 години
Ми то умряло, бе?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 1
ceneto
преди 7 години
да си направят сега взаимоспомагателна каса
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 1
mick
преди 7 години
Пуснаха голяма стръв.. ама никой не се хвана ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още