IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оборотът с акции падна под 50 хил. лв.

Индексите затвориха с минимални отклонения в днешната сесия

17:36 | 05.11.14 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Оборотът с акции падна под 50 хил. лв.

Индексите на БФБ приключиха с минимални отклонения днешната сесия при много нисък оборот, както следва: SOFIX (+0,2%) до 518,78 пункта, BG40 (-0,1%) до 104,02 пункта, BGTR30 (-0,1%) до 405,66 пункта и BGREIT (+0,2%) до 96,66 пункта.

Оборотът с акции на регулиран пазар възлезе на едва 49 хил. лв., като с оборот над 3 хил. бяха Химимпорт (-1%) – 7,3 хил., Спарки Елтос (+1,8%) – 3,9 хил., Индустриален Капитал Холдинг (-2,3%) – 3,5 хил. и Софарма (0%) – 3,5 хил.

Софарма отчете 4% ръст на продажбите през октомври, като приходите от продажби за вътрешен пазар се повишават с 12% на годишна база, докато износът се покачва с 1%. Приходите от продажби през десетте месеца на 2014 година намаляват с 4% спрямо същия период на миналата година, в т.ч. 4% увеличение на продажбите за вътрешен пазар и 7% намаление на продажбите за износ.

Днес на БФБ се сключиха сделки с 32 емисии акции, като съотношението печеливши/губещи бе 9/12, а при 11 позиции нямаше промяна. С поименните компенсационни бонове имаше сделки за 15 хил. лв., като цената се понижи с 1,2% до 59 ст. за 1 лв. номинал.

Акциите на Софарма имоти АДСИЦ отстъпиха с 0,3%. Днес бе последния ден, в който могат да се закупят акции на АДСИЦ-а, даващи право на участие в увеличението на капитала му. Търговията с правата от увеличението на Софарма имоти започва на 18 ноември.

Нямаше търговия с неликвидните акции на Гамакабел и Свинекомплекс Николово.

Вендрелл ЕООД отправи търгово предложение за Гамакабел АД, след като дружеството придоби над 90% от производителя на кабели. Търговият предложител възнамерява да поиска отписване на Гамакабел АД от регистъра на публичните дружества, воден от КФН.

Цената на изпълнение на варантите на Свинекомплекс Николово спада със 17% заради проведеното от компанията увеличение на капитала със собствени средства. Печалбата на дружеството се увеличава с 34% на годишна база до 700 хил. лв. за деветмесечието на 2014 г. Приходите от продажба на продукция за периода обаче намаляват с 12% до 4,9 млн.лв.

Пълна информация за протичането на борсовата сесия на БФБ

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
popo323
преди 9 години
Ако някой иска да инвестира да ходи да си купи монети от БНБ , не че нещо , ще спечели от тях , но поне няма да загуби особено . Първо условие , регистрира фирма по ДДС , това е за да може да закупи / поне сребърните / с 20% по евтино . Ще му дадат и някаква допълнителна отстъпка . Изкупува цялата емисия /2-3000 бройки / от дадена монета . После започва да я препродава , увеличавайки цената и , на няколко по едри търгаши по интернет . Така и вдига изкуствено цената . Има само две уловки в цялата работа , ако цената на ценните метали пада , дребните играчи се отдръпват от пазара , второто е ,че в България има около 300-400 по сериозни колекционери . Така че може дълго да си я продавате , но пък със сигурност в дългосрочен план няма да загубите особено , дори вероятно , ще реализирате някаква доходност. Все пак още с ДДС-то и отстъпката , ще сте напред около 25% .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
popo323
преди 9 години
Интересно как някой пък реши ,че БФБ служи за инвестиции ! Софикс - 2007 год около 2000 пункта , а през 2014 около 500 пункта и то с хиляди манипулации. Къде е тук инвестицията , че нещо не е много ясно , който е загубил само 4-5 пъти е късметлия . Кой би трябвало да е на власт , за да се промени нещо , ако може с точни имена . БФБ винаги е служила за набиране на безплатен ,безлихвен капитал от балъци на мажоритарни измамници, собственици на разни дружества . Такива са над 90% на БФБ . Няма по хубаво от това да събираш пари , на които нито лихви дължиш , нито трябва да ги връщаш , нито пък има да те контролира някой какво правиш с тях .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
dakl
преди 9 години
Има ли смисъл да се инвестира след като вече е ясно кой и кои ще ни управляват- хора на които икономиката българска е последната им грижа!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още