IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Община Варна издаде 10-годишни облигации за 6 млн. евро

Лихвата е 6-месчния Euribor + 4,45%, като подписката беше удължавана

17:11 | 09.07.10 г. 5
Община Варна издаде 10-годишни облигации за 6 млн. евро

Община Варна издаде облигации за 6 млн. евро, като книжата са вписани в Централен депозитар АД на 30 юни 2010 г. Лихвата по емисията е шестмесечен Euribor + 4,45%, научи Investor.bg от ОББ, довереник на облигацинерите. Към 8 юли 2010 г. шестмесечният Euribor е 1,07%, което формира общ лихвен процент от 5,52% към тази дата.

За сравнение, българските ДЦК със срок 10 години и шест месеца се продават при годишна доходност от 6,15% деноминирани в лева.

Срокът на емисията е 120 месеца, или 10 години, до 30 юни 2020 г. Лихвените плащания са на всеки 6 месеца.

От 31 декември 2011 г. ще започнат главнични плащания в размер на 333 333,33 евро, които ще се извършват на всеки шест месеца до падежирането на емисията.

Посредник по емисията е Булброкърс. Първото събрание на облигационерите се свиква на 15 септември 2010 г. в гр. София.

Емисията е пласирана, след удължаване на срока. Вероятността да бъде листвана на БФБ-София е малка, тъй като държателите на книжата искат да ги държат до падеж, а не да ги търгуват, казаха от община Варна за Investor.bg.

Средствата ще бъдат използвани за различни общински инфраструктурни проекти, като ремонти на улици и други общински разходи. Емисията не е целева и няма да се използва за финансиране на конкретен проект. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
Jay Gould
преди 13 години
Заради провала на сезона на Кирчо Ментата не му вървят хотелите, за това и е този заем. Да не сме от Варна, че да не знаем ;) Миналата година само да "усвоят" някакви пари (няколко милиона) разкопаха центъра в разгара на сезона, за да направят тротоар дълъг 800 метра (3 месеца)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
Audiofly
преди 13 години
То оставете улиците, те поне булевардите да оправят, просто е отвратително разлян на места, а за Сливница да не говорим, даже и кръпките са кърпени. Съмнява ме нещо да се направи, а дори и да стане, ще е като миналогодишната недомислица, когато цялото движение беше пренасочено и се образуваха километрични колони, точно в разгара на сезона.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
THE TRADER
преди 13 години
Даааа, кмета иска и наследниците му да му плащат масрафа, не се наяде, умопомрачен и самовлюбен *** такъв!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
SEBULBA
преди 13 години
Във Варна няма една свястна улица, а сегашното корумпирано управление като опапа авансово и бъдещите приходи на общината, няма и да има поне още 10 години. Жалко за Варна, най-красивия град в България, наказан съответно с най-некадърните и най-крадливите управляващи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още