IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софарма увеличава с 12% приходите от продажби до април

Компанията отчита 1% ръст на продажбите за вътрешен пазар и 18% ръст на продажбите за износ за първите четири месеца на годината

09:17 | 04.05.17 г.
<p>
	Снимка: Pixabay</p>

Снимка: Pixabay

За първите четири месеца на 2017 г. приходите от продажби на Софарма се увеличават с 12% спрямо същия период на 2016 г, обяви фармацевтичната компания чрез Бюлетин Investor.bg.

Компанията отчита 1% ръст на продажбите на вътрешен пазар и 18% ръст на продажбите за износ.

Графика: Приходи от продажби през първото тримесечие

Същевременна приходите от продажба на продукция на дружеството през първото тримесечие 2017 г. се увеличават с 5,1 млн. лв. или с 12% до 46,6 млн. лв, отчита компанията в неконсолидирания отчет за първите три месеца от годината.

Приходите от продажби в европейските страни се увеличават с 20% в сравнение с първото тримесечие на 2016 г. основно поради увеличение на приходите от продажби в Русия с 32% спрямо същия период, както и в по-малка степен на увеличение на продажбите в Полша и Молдова.

Продажбите на руския пазар през първото тримесечие затвърждават възходящия тренд от края на миналата година и са реален индикатор за подобряването на икономическата ситуация в страната, посочват от компанията в доклада за дейността си.

Очакванията на мениджмънта на дружеството са, че продажбите на този основен пазар ще се развиват във възходяща посока и през следващите няколко месеца.

Продажбите на Софарма АД на вътрешния пазар намаляват със 700 хил. лв. или с 4% до 16,9 млн. лв. през първото тримесечие на 2017 г., което означава, че през април дружеството компенсира спада.

Приходите от другите пазари се увеличават с 51% спрямо първото тримесечие на 2016 г. Тук основно се включват приходите от продажби в Кавказ и Централна Азия, които бележат ръст от 62% спрямо първото тримесечие на 2016 г. Увеличават се продажбите във Виетнам със 77%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 10:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още