IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трейс заменя Еврохолд в състава на SOFIX от 23 септември

Булленд инвестмънтс, Свилоза, Арома и ФеърПлей Пропъртис заемат местата на Топливо, Фазерлес, Албена и Фонд Имоти в BGBX40

17:39 | 03.09.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Трейс заменя Еврохолд в състава на SOFIX от 23 септември

Трейс Груп Холд АД ще заеме мястото на Еврохолд България АД в състава на водещия индекс SOFIX, считано от 23 септември. Това реши Съветът на директорите на Българска фондова борса АД на проведено на 3 септември заседание. Промени ще има и при компонентите на BGBX40, BGREIT и BGTR30.

Пътният холдинг заменя застрахователния холдинг, като Комисията по индексите на борсовия оператор определя фрий-флоут коефициент на Трейс от 0,1471, т.е. съотношението на акциите, които се търгуват свободно, към общия им брой.

Промени ще има и в широкия BGBX40. Булленд инвестмънтс АДСИЦ, Свилоза АД, Арома АД и ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ заемат местата на Топливо АД, Фазерлес АД, Албена АД и Фонд Имоти АДСИЦ.

В BGREIT влиза Актив Пропъртис АДСИЦ, а излиза Експат Бета АДСИЦ.

По-съществена е промяната в състава на BGTR30, тъй като цели шест дружества ще бъдат сменени, или 20% от компонентите на равнопретегления индекс. От него излизат Велграф Асет Мениджмънт АД, Химснаб България АД, Сила Холдинг АД, Българска фондова борса-София АД, Енемона АД и Инвестиционна Компания Галата АД.

Техните места заемат Фазерлес АД, Биовет АД, Неохим АД, Синтетика АД, Адванс Екуити Холдинг АД и Етропал АД.

Решението на БФБ за промяна в базата на индексите влиза в сила от 23 септември 2015 г. (сряда). Търговия на 21 и 22 септември (понеделник и вторник) няма да има поради честването на Деня на независимостта на 22 септември и обявения за почивен 21 септември.

БФБ няма да работи и на 12 септември (събота), когато по принцип се отработва 21 септември, заради факта, че Deutsche Börse тогава не работи, а българският борсов оператор се съобразява и с търговския календар на германската борса.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:16 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
stabwound
преди 8 години
Време беше.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още