IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговията с акции на Сирма Груп Холдинг на борсата започва на 23 ноември

Това се случва две седмици по-рано от първоначално очакваната дата 11 декември

14:59 | 18.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Търговията с акции на Сирма Груп Холдинг на борсата започва на 23 ноември

Търговията с акции на Сирма Груп Холдинг АД на регулиран пазар стартира на 23 ноември, понеделник. Това става ясно от взетите от Съвета на директорите на Българска фондова борса решения на провелото се днес заседание.

Търговията на борсата започва две седмици по-рано в сравнение с очакваната от ЕЛАНА Трейдинг АД - инвестиционния посредник, който осъществи първичното публично предлагане на софтуерната компания, предварителна дата, а именно – 11 декември 2015 г.

Решението на БФБ-София идва два дни, след като Комисията за финансов надзор вписа емисията на Сирма Груп Холдинг в своя регистър на публичните дружества.

На 23 ноември търговията с книжа на Сирма Груп Холдинг ще започне при референтна цена в размер на 1,2 лв. Това е и емисионната цена, по която инвеститорите платиха акциите от първичното публично предлагане.

Поръчките за покупка и продажба ще могат да се въвеждат с минимална стъпка на котиране с точност от три знака след десетичната запетая.

Съгласно правилата за допускане до търговия на БФБ-София емисията на Сирма Груп Холдинг ще бъде поставена под наблюдение за срок от 3 месеца. През това време компанията не трябва да изпада в несъстоятелност или спрямо нея да започва производство по ликвидация, да разкрива регулираната информация (финансови отчети и други), както и да регистрира определен оборот и брой сключени сделки.

По принцип емисиите, допуснати до търговия на Сегмент „Standard” на БФБ, до който се допуска и емисията на Сирма Груп Холдинг, следва да отговарят на следните критерии - за последните 6 месеца средномесечният оборот от сключените на борсата сделки да е по-голям от 4 хил. лв. и средномесечният брой на сключените сделки да е по-голям от 5.

Номиналната стойност на една акция на Сирма Груп Холдинг АД е 1 лв. ISIN кодът на емисията е BG1100032140, а борсовият код – SKK.

Свързани компании:

Сирма Груп Холдинг АД(SGH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:56 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още