IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Увеличението на капитала на Спиди е успешно

Дружеството е привлякло 20,454 млн. лв., които ще се използват за придобиването на куриери в Румъния и България

16:18 | 04.11.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Увеличението на капитала на Спиди е успешно

Публичното предлагане на до 889 320 обикновени безналични акции с право на глас от увеличението на капитала на Спиди АД е приключило успешно на 30 октомври 2014 г., съобщи дружеството чрез БФБ.

Били са записани и платени 889 319 броя акции, като сумата получена от тях е 20 454 337 лева. Минимумът за успех на увеличението бе записването на 80% от предложените книжа. 

Така капиталът на Спиди се увеличава с 20% от 4 446 600 на 5 335 919 лв. Всяка нова акция е с емисионна цена 23 лв., като за записването й бяха необходими 5 права.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Спиди ще използва средствата от увеличението за придобиването на куриери в Румъния и България, като за целта ще ползва и банков кредит. Френската Geopost S.A. продава тези куриери, като планира да придобие до 25% от Спиди АД, 11% от които вече са придобити.

Плановете на ГеоПост да придобие до 25% от капитала на Спиди АД са част от стратегическа сделка в Балканския регион. С придобиването на дъщерните дружества на ГеоПост в България и Румъния Спиди ще се фокусира върху развитието на куриерския и логистичен бизнеса в региона, и връзката му с Европейския пазар.

Увеличението на капитала на Спиди АД заедно с инвестиционен заем ще финансира инвестиционна програма в размер на 32,4 милиона лева, средствата от която ще се използват за придобиване на двете дружества и за инвестициите в развитието им. 

Свързани компании:

Спиди АД(SPDY)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
favn
преди 9 години
Да допълня, че коментара ми не е съвет за вземане на инвестиционно решение :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
favn
преди 9 години
Масово се отклоняват печалби чрез куриерска фирма rapido, която ползва транспортните депа и коли на Спиди! От Спиди изтичат масиви с информация за ключови клиенти, които се отклоняват към rapido с по-ниски цени на услугата, при условие, че пратките се транспортират със същите камиони.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още