IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Велде с по-голяма печалба през третото тримесечие, но с по-малка на годишна база

Печалбата след данъци намалява с 87,6% през първите девет месеца от годината

13:28 | 23.11.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Велде България АД приключва деветмесечието на 2016 г. с консолидирана печалба в размер на 334 хил. лв.. в това число за малцинствено участие в размер на 67 хил. лв., показва консолидираният финансов отчет на дружеството, разпространен чрез БФБ – София.

На годишна база печалбата след данъци намалява с 87,6% през първите девет месеца от годината. За сравнение на индивидуална база троянското предприятие отчете печалба за периода в размер на 110 хил. лв., което е спад с 96%.

Само за третото тримесечие на тази година печалбата на Велде България е два пъти по-голяма (229 хил. лв. ) спрямо спечеленото през първата половин година – 105 хил. лв. , показват изчисленията на Investor.bg.

Въпреки това между юли и септември дружеството печели над три пъти по-малко в сравнение със същия период на миналата година, когато предприятието е спечелило 745 хил. лв.

Приходите през деветмесечието са в размер на 37,718 млн. лв. ,. а разходите достигат 37,329 млн. лв.

Основният капитал на дружеството е разпределен в 404 634 обикновени, поименни акции всяка с номинал от 1 лев. Основен акционер е „Велде“ Австрия  с 94.95% от капитала на дружеството.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
През деветте месеца на 2016 г. структурноопределящи дейности на „Велде България“ са производство на шперплат и производство на дървесно – влакнести плочи (ДВП).

Към 30 септември производството на шперплат нараства със 7,38% спрямо 2015 г. , а на ДВП намалява с 6,89%.

„Отклоненията не са големи и не оказват особено влияние върху себестойността на продукцията“, посочват от дружеството в доклада към отчета си.

От компанията отбелязват, че и при двата продукта има увеличена производствена себестойност в следствие на по-високи доставни цени на суровината – трупи, технологична дървесина и дърва за горене.

В същото време предприятието отчита намаление на продажбите и при двата основни продукта с приблизително еднакъв темп.

Продажбите към края на третото тримесечие в количествено и стойностно изражение са следните:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 04:34 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още