IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заличаването на Вила Котис ООД извежда Златен лев Холдинг на загуба

Отрицателният финансов резултат за първото тримесечие на 2016 г. нараства до 170 хил. лв. от 89 хил. лв. за същия период на 2015 г.

10:15 | 22.04.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Заличаването на Вила Котис ООД извежда Златен лев Холдинг на загуба

Заличаването на асоциираното дружество Вила Котис ООД е сред основните причини Златен лев Холдинг АД да отчете загуба в размер на 170 хил. лв. през първото тримесечие на 2016 г., става ясно от междинния неконсолидиран финансов отчет на дружеството, публикуван чрез БФБ-София.

„Загубата към края на първото тримесечие на 2016 г. е в резултат главно на заличаване на асоциираното дружество Вила Котис ООД, където Златен лев Холдинг АД бе съдружник с 41,6%, съответстващи на 106 хил. лв. участие в капитала на асоциираното дружество“, четем в отчета, където се подчертава, че дяловото участие е отписано.

За сравнение – през първото тримесечие на 2015 г. имаше загуба за 89 хил. лв.

В отчета Златен лев Холдинг АД посочва и намаления капитал на Златен лев трейдинг АД, както и продажбата на акциите си в Неохим АД.

Основното перо в актива на Златен лев Холдинг са дългосрочни финансови активи за 9,451 млн. лв., в които всъщност са описани участията в дъщерни и асоциирани предприятия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 23:18 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
inta53
преди 8 години
От тази "ВИЛА" ни керемидка ни оградка не остана ! Как така бре ???А някоя бутилчица отлежало барем,- за Бог да прости ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още