Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Френското правителство предлага нов данък върху печалбите от сделки с имоти

Париж иска да наложи допълнителен данък върху капиталовите печалби от сделките с инвестиционни имоти и втори домове над 100 хил. евро

Френското правителство продължава да предлага нови идеи за реформа на данъчното облагане, свързано със сектора на имотите.

Париж планира да наложи допълнителен данък върху капиталовите печалби от сделките с инвестиционни имоти и втори домове над 100 хил. евро, съобщава онлайн изданието Property Investor Europe.

Още по темата

В момента предложението на правителството се обсъжда от парламента. Предвижда се мярката да влезе в сила от 2014 г. с цел да насърчи предлагането на жилища на пазара. Очаква се допълнителните постъпления в хазната от нея да достигнат 150 млн. евро годишно.

Капиталовите печалби обикновено се облагат с 19%. Предвижда се обаче допълнителна ставка от 3% за печалбите над 100 хил. евро и 5% - за над 150 хил. евро.

Новият данък обаче няма да се прилага при сделките със земя за строителство. Наскоро френското правителство предложи мерки за насърчаване предлагането на земя, които ще действат през следващите 2 години.

Изданието отбелязва, че не се очаква предложеният нов данък върху имотите да бъде одобрен от парламента, тъй като социалистите се обявиха срещу идеята и съобщиха, че ще предложат свои алтернативи на извънредните имотни налози.

По статията работи: Миглена Иванова

Последни новини

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 4 години
Няма профилна снимка
А нас ни подготвят вече ли ?

Още от Новини
Жилищата в България: собствени, но стари