IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меркатор инвестира над 4 млн. евро в първия мегамаркет “Roda” у нас

Общо над 10 млн. евро предвижда да вложи у нас веригата до края на годината

11:16 | 20.10.10 г.
Меркатор инвестира над 4 млн. евро в първия мегамаркет “Roda” у нас

Над 4 млн. евро ще инвестира „Меркатор-Б“ ЕООД, което представлява словенската търговска верига Mercator у нас, в първия мегамаркет с марката “Roda” в България, обяви на пресконференция днес Бранко Мицич, управител на дружеството.

Това ще е и първият обект на веригата в столицата. Откриването на мегамаркета е планирано за следващата седмица. Той се намира на бул. „Владимир Вазов, има над 4 хил. кв. търговска площ и създава над 100 работни места, съобщи Мицич.

Общо над 10 млн. евро предвижда да инвестира у нас компанията до края на 2010 г. До 2012 г. плановете й са да инвестира 80 млн. евро.

Намеренията са до края на годината компанията да управлява 4 мегамаркета в страната. След първия в София през ноември предстои да бъде открит мегамаркет във търговския център „Варна Тауърс“ във Варна, а след това и в Стара Загора в „Галерия Мол“. Съществуващият магазин в Стара Загора, който е първият хипермаркет на веригата у нас, ще бъде ребрандиран в “Roda”.

Като основна цел на компанията Мицич посочи постигане на 3% пазарен дял в България до края на 2012 г.

“Roda” е една от най-силните ни марки в Югоизточна Европа, защото е съобразена с местното търсене като цени, асортимент и услуги, коментира Мицич.

Мегамаркетът ще е насочен както към крайни потребители, така и към търговци на едро, за които има отделни входове и каси, както и специален персонал.

На въпрос дали планират въвеждането на някой от другите си формати, Мицич отговори, че всички възможности са отворени и успешната експанзия изисква адаптиране към местния пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още