IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alibaba призова служителите си да не обръщат внимание на борсовия срив

Акциите на компанията паднаха под цената от IPO-то ѝ

16:12 | 25.08.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Alibaba Group Holding заяви на служителите на компанията във вторник да игнорират резкия спад на фондовите борси, след като книжата на гиганта в електронната търговия спаднаха за първи път под цената си от първичното публично предлагане, пише Bloomberg.

Даниел Джан, който преди три месеца пое ръководството на най-голямата азиатска интернет компания, призова всичките 35 000 служители на компанията да загърбят пазарните сътресения. Alibaba загуби около 128 млрд. долара пазарна стойност след пика си през ноември на фона на забавянето на китайската икономика.

"Това не е първият път, в който световният фондов пазар потъва“, посочва Джан в своя имейл до работещите в компанията. „Също така няма и да е последният. Надявам се, че всеки може да насочи вниманието си от борсата към клиентите“.

Цената на акциите на Alibaba спадна с 3,5% в понеделник, затваряйки на ниво от 65,8 долара за брой в Ню Йорк. Тя падна под тази от IPO-то на компанията през септември, която беше 68 долара.

Американските книжа се сринаха в понеделник, след като китайските акции отбелязаха най-големия си спад от 2007 г. насам.

"Нека забравим цената на акциите“, пише Джан. „Не бива да се разсейваме от краткосрочните препятствия, а да планираме бъдещето и да се придържаме към него“.

Акциите на Alibaba достигнаха връх от 119,15 долара през ноември, а инвеститорите се оказаха готови да достигнат до потребителите на компанията, които са над 300 млн. Последователният спад след това беше подхранван от опасенията за забавянето на китайската икономика, засилването на конкуренцията от страна на JD.com и обвиненията на правителството, че Alibaba не полага достатъчно усилия, за да се отърве от фалшификатите, продавани в сайтовете ѝ.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:06 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още