IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Goosebumps" привлече любителите на ужаса в кината в Северна Америка

Лентата, базирана на серия детски книги, събра 23,5 млн. долара

16:32 | 19.10.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Goosebumps Facebook page</em></p>

Снимка: Goosebumps Facebook page

Филмът на ужасите “Goosebumps: Страховити истории” привлече достатъчно голяма аудитория в киносалоните в САЩ и Канада този уикенд, за да се озове на върха на боксофиса в Северна Америка, пише BBC.

Лентата, базирана на популярна серия детски книги, събра 23,5 млн. долара в първите си три дни по кината.

Космическото приключение в “Марсианецът” на Ридли Скот се изкачи до втора позиция в списъка с най-гледаните филми, събирайки 21,5 млн. долара приходи. До момента лентата, в която участва Мат Деймън, е генерирала 143,8 млн. долара, като се прожектира вече трета седмица.

Трилърът на Стивън Спилбърг “Мостът на шпионите”, в който играе Том Ханкс, дебютира на трето място в боксофиса със своите 15,4 млн. долара.

“Пурпурният връх” - готическият филм на ужасите на Гийермо дел Торо, пък събра 12,8 млн. долара и си спечели четвъртото място в бокс офис класацията. Лентата, която не се препоръчва за лица под 17-годишна възраст, се очакваше да има по-малко зрители от Goosebumps, при който няма толкова големи възрастови ограничения.

През този уикенд в Северна Америка дебютира и драмата “Beast of No Nation”, посветена на деца войници в Африка. Правата за разпространението на филма бяха купени от Netflix по-рано тази година за 12 млн. долара. Благодарение на това лентата се появи едновременно по кината и в стрийминг платформата. Но продукцията, в която участва Идрис Елба, събра само 59 699 долара от прожекциите си в 21 кина - средно 1635 долара на кино.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още