IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На Международния ден на жените малко момиче се изправи срещу бика на Wall Street

Статуята е поставена от финансова компания, която иска да привлече внимание върху липсата на полово разнообразие в корпоративните бордове

10:23 | 08.03.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Докато много дами от САЩ, а и от други части на света, се подготвят да привлекат внимание към ролята си на работното място, компания от Wall Street сложи статуя на малко момиче пред добре познатия бик в Манхатън, безстрашно гледайки го в очите, разказва Ройтерс.

Поставянето на малко момиче пред огромния бик вечерта преди Международния ден на жените е начин да се привлече вниманието върху липсата на полово разнообразие в корпоративните бордове и върху разликата в заплащането при жените, които работят във финансовите услуги, казва говорител на State Street Global Advisors.

Много хора говорят за половото разнообразие, но ние наистина усетихме, че трябва да изведем нещата на по-широко ниво“, казва Ан МакНали, чиято компания е дъщерно дружество за управление на инвестиции на State Street Corp.

Във връзка с Международния ден на жените днес много американки планират да останат у дома и да не отидат на работа, което накара някои училища да отменят часове.

Организаторите на инициативата са предложили на жените, които не могат да си позволят да отсъстват от работа, да ограничат пазаруването си до магазини собственост на жени или да носят червено.

Макар че жените са постигнали известен напредък срещу преодоляването на ограниченията на работното място, State Street казва, че една на четири компании в индекса Russell 3000 Index все още няма жена в управителния си съвет.

„Днес призоваваме компаниите да предприемат конкретни стъпки, за да увеличат половото разнообразие в бордовете си. Представяме и ясни насоки, които да им помогнат да започнат да предприемат действия“, казва главният изпълнителен директор на State Street Global Advisors Рон О'Хенли в изявление.

Както бикът, застанал в заплашителна поза, малкото бронзово момиче, дело на скулптора Кристен Висбал, е сложено рано сутринта като „guerilla art(улично арт движение – бел. прев.), казва МакНали. Но, за разлика от бика, компанията е обсъдила идеята си с града предварително, за да може да остане на място поне временно.

„Активно се опитваме [да ги убедим] да остане поне месец“, казва тя. „Ако градът реши, че тя може да остане завинаги, абсолютно сме съгласни с това“.

Бикът, дело на родения в Италия скулптор Артиро ди Модика, първоначално бе премахнат, след като той го постави тайно пред борсата в Ню Йорк през декември 1989 г. По-късно обаче бикът получи постоянен дом, на около пет минути разстояние от Бродуей, след широка обществена подкрепа.

Снимки на статуята вижте в нашата галерия

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 1
khao
преди 7 години
вече прекалявате :) сега и малки дечица ли искате да влизат в бордовете ???кузовци :):) и сексисти
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още