IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продават на търг меню от "Титаник"

Очаква се то да бъде продадено максимум за 70 000 долара

15:31 | 01.09.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Повече от век след като пътуващите в първа класа на борда на „Титаник“ хапват агнешки пържоли и пудинг на борда, последното обедно меню на злополучния кораб се очаква да достигне цена от 70 хил. долара на онлайн търг, предава Ройтерс.

Луксозният кораб потъва в Атлантическия океан на 15 април 1912 г., след като се сблъска с айсберг по време на първото си плаване от Саутхемптън, Англия, до Ню Йорк.

Във вторник се навършват 30 години от откриването на останките на кораба, който навремето е смятан за непотопяем. Те са намерени на дъното на океана от екип изследователи.

Обедното меню на „Титаник“ ще бъде предложено на търг на 30 септември от Invaluable, онлайн аукционна къща. Заедно с него ще бъде предложено и писмо, написано от един от оцелелите от корабокрушението, както и билет за ползването на стол в турските бани на „Титаник“, който бил ползван за измерването на теглото на човека.

Очаква се менюто да достигне цена между 50 000 и 70 000 долара.

Всички артефакти, които ще бъдат предложени, са били собственост на пътниците, които са оцелели от потъването, след като са се качили на спасителна лодка № 1.

Менюто е с дата 14 април 1912 г. и с логото на White Star Line. То включва говеждо месо, пюре, пържени и печени картофи, предястия с риба, шунка и говеждо месо, ябълков сладкиш и плато от осем сирена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още