IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американска компания купува унгарската строителна група TriGranit

TPG е вече доста активна на пазара на бизнес имоти в Централна и Източна Европа

11:49 | 11.08.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Американска компания купува унгарската строителна група TriGranit

Американската компания за частен капитал TPG купува унгарската строителна група TriGranit и активите ѝ на стойност над 500 млн. евро в Централна и Източна Европа, съобщава унгарската компания, цитирана от Ройтерс.

Финансовите и юридически аспекти на сделката ще бъдат финализирани през септември, а окончателното прехвърляне ще се случи до края на годината.

TPG е вече доста активна на пазара на бизнес имоти в региона. През 2013 г. компанията придоби базираната в Прага, Чехия, PointPark Properties, която притежаваше 48 склада и парцела за строителство. По-късно американската група разшири този портфейл.

С придобиването на TriGranit американската компания ще продължи да развива звеното си за недвижими имоти TPG Real Estate.

Мениджмънтът на унгарската група ще остане на постовете си, допълват още от TPG.

Определени активи на унгарската компания обаче няма да бъдат включени в сделката. Те ще останат под управлението на компанията, която и сега се занимава с тези проекти, но под името Granit Management.

Унгарската група бе активна и в България преди началото на финансовата криза. В средата на 2006 г. унгарската строителна и инвестиционна компания заяви, че очаква да започне проект за изграждането на мултифункционален комплекс в или около София в началото на 2007 г. TriGranit предвиждаше да инвестира около 200 млн. евро в България, като тази сума можеше да бъде вложена изцяло във въпросния комплекс. През 2008 г. обаче TriGranit реши да намали общия обем на проектите си в ЦИЕ наполовина, до 4 млрд. евро, в отговор на влошаващата се финансова обстановка. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:18 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още