IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новото Q5 вече се тества

Кросовърът ще използва агрегати на модела A4

18:07 | 24.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<div id="SizerDX">
	<div>
		<p>
			<em>Снимка: Worldcarfans&nbsp;</em></p>
	</div>
</div>

Снимка: Worldcarfans 

Изданието Worldcarfans публикува снимки на тестови прототип на новото поколение на кросовъра Audi Q5. Ако се съди по изображенията, моделът ще получи нова предница, а страничните огледала ще бъдат преместени на вратите.

Предната част на новото Q5 ще бъде изцяло в стила на новата генерация на седана и комбито Audi A4. Кросовърът ще бъде с различна решетка на радиатора и по-тесни главни светлини. Задните фарове ще напомнят на тези, които получи сегашното поколение на модела след фейслифта през 2012 г.

Както новото A4, така и следващото Q5 ще бъде изградено на модернизираната платформа MLB на концерна Volkswagen. Благодарение на използваните в конструкцията олекотени материали кросовърът ще намали теглото си с около 100 кг. в сравнение с неговия предшественик.

В гамата двигатели ще влязат агрегатите, предлагани за новото A4. Това са бензинови и дизелови мотори с 4 цилиндъра, развиващи мощност от 150 до 252 к.с. За модела е предвиден и 3,0-литровият дизелов V6, който се предлага в два варианта – с 218 и 272 к.с.

Премиерата на новото Audi Q5 е предвидена за 2016 г. Тогава компанията ще покаже и още един кросовър – компактния Q1.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още