IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon пропада със 7% в началото на сесията на Wall Street*

Всички инвеститори са фокусирани върху сезона на отчетите, коментира експерт

17:35 | 24.10.14 г.
Amazon пропада със 7% в началото на сесията на Wall Street*

Американските акции отчитат леки повишения в началото на сесията в петък след публикуваните по-рано отчети на гиганти като Microsoft и Amazon. Фокусът на инвеститорите е насочен към базирания в Сиатъл онлайн търговец на дребно, който отчита спад от над 7%.

Пазарните участници остават фокусирани и върху първия потвърден случай на вируса ебола в Ню Йорк. Положителна проба за вируса е дал лекар, завърнал се от Западна Африка преди повече от седмица. Крег Спенсър е работил в Гвинея за организацията "Лекари без граници". Той е приет в болница в Ню Йорк с треска и стомашно-чревни проблеми.

Първи случай на ебола потвърдиха и властите в Мали. Пациентът е 2-годишно момиче, което също е пристигнало от съседна Гвинея. По този начин Мали стана шестата западноафриканска държава, засегната от разпространението на вируса.

"Тревогите от миналата седмица със сигурност са в миналото и никой не се притеснява за растежа на световната икономика, ебола или цените на енергията. Всичко е въпрос на отчетите, а те всъщност са доста добри като цяло", заявява пред CNBC Пол Нолти, портфолио мениджър в Kingsview Asset Management.

"По-добрите от очакваното финансови резултати от тази седмица не трябва да бъдат никаква изненада като се имат предвид резултатите от началото на сезона на отчетите. Въпреки това настроенията не са прекалено еуфорични, защото напоследък започнахме да отбелязваме известно отслабване на тенденциите в очакванията, които трябва да гарантират известна предпазливост", посочва Ник Райх, главен изпълнителен директор на Earnings Scout.

За разлика от Amazon, Microsoft отчита ръст от повече от 1% след представения по-добър от прогнозираното тримесечен отчет.

Капитализацията на Procter & Gamble расте с близо 3%, след като производителят на домакински продукти представи също по-добър от очакваното отчет и съобщи, че ще отдели Duracell в самостоятелна компания.

На макроикономическия фронт данните показаха, че продажбите на нови жилища през септември са нараснали с 0,2 на сто на месечна база при очаквания за спад от близо 7%.

Щатският долар губи позиции спрямо другите световни валути, а доходността по 10-годишните облигации спада с един базисен пункт до 2,259%.

Деноминираните в долари стоки пък отчитат смесени резултати.

* Данните са актуални към 17:25 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:45 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още