IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските борси затвориха с минимални отклонения

Забавянето ще се отрази добре на пазарите, тъй като непрестанните ръстове не са много полезни, посочва анализатор

22:55 | 12.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Американските борси затвориха с минимални отклонения

Борсовите индекси на Wall Street приключиха сесията в сряда с минимални изменения, след като инвеститорите обръщаха внимание на забавящата се европейска икономика и сезона на корпоративните отчет в САЩ, предава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average записа спад от 0,02% до 17 612,20 пункта, като книжата на банката J. P. Morgan Chase поведоха загубите в състава на показателя, поевтинявайки с 1,32%.

Широкият S&P 500 се понижи с 0,07 на сто до 2 038,25 пункта. Секторът на комуналните услуги пертърпя най-големите загуби сред 10-те индустрии в състава на индекса, след като САЩ и Китай постигнаха споразумение за намаляване на вългеродните емисии.

Технологичният Nasdaq Composite затвори с ръст от 0,31% при 4 675 пункта.

„Стойностите на активите все още са в разумни граници, така че пазарът би трябвало да поддържа силно сезонно представяне в оставащите месеци до края на годината“, посочи директорът в RidgeWorth Investments Алън Гейл.

„Почивката вероятно ще ни се отрази добре, тъй като непрестанният възход не е най-здравословното нещо“, коментира главният пазарен анализатор в Lindsey Group Питър Буквар.

Цената на акциите на компаниите в енергийния сектор намаля успоредно с поевтиняването на петрола до 76,94 долара за барел. Книжата на Exxon Mobil поевтиняха с 1,08% до 95,37 долара за акция. Междувременно цената на златните фючърси с доставка през декември намаля с 0,36% до 1 158,80 долара за тройунция.

Цената на акциите на американската верига универсални магазини Macy’s нарасна с до долара за акция, след като компанията регистрира ръст на нетната печалба от 23% през третото триемсечие, задминавайки прогнозите на анализаторите.

Доларът печели позиции срещу валутите на основните търговски партньори на САЩ, докато дохонодстта по 10-годишните американски облигации се покачва до 2,3658%.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още