IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските индекси затвориха с минимални отклонения

Коментарите на президента на ЕЦБ Марио Драги компенсираха песимизма около изпадането на японската икономика в рецесия

22:41 | 17.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Американските индекси затвориха с минимални отклонения

Акциите на Wall Street приключиха сесията в понеделник с минимални отклонения, като S&P 500 записа 42-ри рекорд за годината, предава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average затвори с ръст от 0,07% при 17 647,75 пункта. UnitedHealth Group Inc поведе печалбите в състава на индекса, като акциите на здравната компания поскъпнаха с 1,46%.

Широкият S&P 500 също приключи с повишение от 0,07% до 2 041,32 пункта, като секторът на комуналните услуги се представи най-добре сред 10-те компонента в състава на показателя.

Технологичният Nasdaq Composite загуби 0,37% до 4 671,00 пункта.

„Неравномерната икономическа активност по света предполага, че централните банки ще поддържат текущия курс на политиките си, което е благоприятно за капиталовите пазари“, коментира главният пазарен икономист в Rockwell Global Capital.

Обещанието на президента на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги да стимулира икономиката на еврозоната, ако се наложи, успя да компенсира донякъде тревогите на инвеститорите относно японската икономика, която изпадна в рецесия.

„Ограничаването на загубите вероятно се дължи на коментарите на Драги, който отново увери пазарите, че ЕЦБ ще прибегне до нови нетрадицонни мерки, ако ситуацията го налага“, каза още Кардильо.

Икономическите данни от деня показаха, че промишленото  производство в САЩ се свива с 0,1% през октомври при очаквания за ръст от 0,2 на сто.

Акциите на Baker Hughes поскъпнаха с 8,68% до 65,09 долара за акция, след като компанията за обслужване на петролни полета Halliburton се съгласи да купи конкурента си за 35 млрд. долара. Цената на книжата на Allergan също нарасна с 5,00% до 208,59 долара за акция. Производителят на ботокс ще бъде купен от Actavis за 66 млрд. долара.

Цената на петрола продължи низходящия си ход, поевтинявайки с 0,45% до 75,48 долара за барел. В същото време златните фючърси с доставка през декември поскъпва с 0,05% до 1 186,20 долара за тройунция.

Доларът спечели позиции срещу валутите на основните търговски партньори на САЩ, докато доходността по 10-годишни американски облигации се покачи до 2,3381%

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още