IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсите отвъд Океана още преживяват решението на Фед

Институцията изпрати грешен сигнал към пазарите, смятат анализатори

23:13 | 22.09.15 г. 10
Борсите отвъд Океана още преживяват решението на Фед

Wall Street още не е преживял решението на Федералния резерв на САЩ да не пипа лихвите и през септември. Водещите индекси на борсите отвъд Океана затвориха сесията на червена територия под влияние на опасенията за забавяне на световната икономика след действията на Фед, пише CNBC.

Пред агенцията икономистът от Rockwell Global Capital Питър Кордийо коментира, че институцията, която играе ролята на централна банка на САЩ, всъщност е изпратила „грешния” сигнал на пазарите.

Влияние на търговията оказаха и прогнозите на Азиатската банка за развитие, според които ръстът на китайската икономика тази година ще се забави до 6,8%. 

Така в сутрешните часове сесията отвъд Океана започна с големи загуби. Все пак в течение на деня търговията се успокои и индексите наваксаха част от изгубеното. В началото на сесията Dow Jones вървеше към спад от 250 пункта от стойността си. В крайна сметка обаче търговията затвори при понижение от 180 пункта за индекса на сините чипове, което представлява намаление от 1,09% до ниво от 16 330,47 пункта.

Известно стабилизиране отбелязва и S&P 500. Стойността на индекса намалява с 1,23% до 1 942,74 пункта.
Nasdaq обаче не можа да се отърси от негативното настроение от началото на сесията. Стойността на технологичния индекс се понижи с 1,5 на сто до 4 756,72 пункта.

Един от големите губещи днес е Goldman Sachs.Акциите на инвестиционната банка поевтиняха с 2% до цена от 179,65 долара за брой, след като изпълнителният й директор Лойд Бланкфейн съобщи, че страда от лимфома.

С 1,5% поевтиняха и акциите на Boeng и търговията се извършваше при цена от почти 134 долара за брой.

По-рано днес европейските пазари потънаха дълбоко, повлечени от кризата около Volkswagen. Автомобилният сектор приключи сесията с големи загуби, а понижения записаха и американските автомобилни гиганти.

Цената на лекия суров петрол се понижи с 1,82% до цена от 45,83 долара за барел с доставка през октомври.
Щатският долар укрепва позициите си спрямо останалите световни валути. Обменният курс спрямо единната европейска валута е 1,11 долара за едно евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:58 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

9
rate up comment 3 rate down comment 2
Атанасио
преди 8 години
Айнщайн го е казал хубаво като определение за лудост - когато с едни и същи методи се очакват различни резултати За да функционира сегашната световна финан.система с лихвите и т.н. доходност трябва постоянен растеж но това е невъзможно защото Земята е затворена система с изчерпаеми ресурси и отделно екологичните проблеми ,и г-н Хитов (доктор по икономика и преподавател в УНСС ) го обяснява 2009год. - http://***.investor.bg/blogosfera/363/a/svetyt--v-recesiia-ili-v-sistemna-kriza-92906/подробно с графики и накрая - http://krizata.blog.bg/history/2011/01/16/prichini-za-globalnata-ikonomicheska-kriza-obnoven-tekst.668684Криза е системна и Нобеловият лауреат за икономика Робърт Шилер обяснява добре за акциите ,че са 65% надценени (коментар 1) - http://***.investor.bg/surovini/365/a/robyrt-shiler-akciite-sa-nadceneni-zalagam-na-petrola-198112/Кризата от 2008год. е детска играчка защото почти всичко свързано с доходност е балони
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 6 rate down comment 0
michaelis12
преди 8 години
има още малко до края на корекцията стига сте ревали, нали ходеше 3 години на горе кво искате ?? то не може да ходи 10г. на горе без да спира, никой нищо не преживява просто тече корекция и това е *** да слезна малко до 1800 SPX и оревахте орталъка, ако слезне на 1000 тогава разбирам да има ревове ама са нищо му няма.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 4
крас
преди 8 години
Нещата са повече от ясни - ВАЛУТНИТЕ КУРСОВЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯТ НЕ ОТ ФЕД, а от ККПККП сваля цената на ЮАНА, съответно ФЕД сваля цената на ДОЛАРА , а по него се равнят останалите валути които без ЕВРОТО също поевтиняват. За днес ККП е понижила цената на ЮАНА , което означава , че ДОЛАРА , ФРАНКА и ПАУНДА също ще се понижат спрямо еврото !!ДА ВИДИМ НЕ СЪМ ЛИ ПРАВ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 7 rate down comment 3
Stone_Kold
преди 8 години
не вдигнаха лихвата сега цирикат 4е видиш ли световната икономика е зле и затова не ги вдигат и затова надолу ако ги беше вдигнат лихвения щеше да е пак надолу защото евтиния капитал изчезва и развиващите се пазари ще пострадат след първото вдигане щеше да се разиграва на рулетката кога ще е следващото повошение и с колко .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 6
Misho ILIEV
преди 8 години
> "Влияние на търговията оказаха и прогнозите на Азиатската банка за развитие, според които ръстът на китайската икономика тази година ще се забави до 6,8%." Дори и забавен, китайският ръст е нетно над 2 пъти над прогнозния американски.Без значение е дали 6.8% е два или три пъти повече от ръста на САЩ. Това за Китай е много нисък ръст, имаки придвид всички проблеми на тази икономика. Освен това тренда е негативен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 3
Misho ILIEV
преди 8 години
> тва е като да имам 50млрд инвестирани там и като шефа се разболее аз да разпродам всичкоСамо дето днес обема на търговия с акции на GS е около 716 милиона долара, което е само с 33% повече от среднодневния обем. И това на фона на спад на S&P 500 с 1.23%...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 2
Stone_Kold
преди 8 години
Един от големите губещи днес е Goldman Sachs.Акциите на инвестиционната банка поевтиняха с 2% до цена от 179,65 долара за брой, след като изпълнителният й директор Лойд Бланкфейн съобщи, че страда от лимфома.тва е като да имам 50млрд инвестирани там и като шефа се разболее аз да разпродам всичко и да бягам и да напирам да ги сложа на влог когато баба каже че дига лихвата на 0.5% и тва го правят хора който по разни предавания и статий ни у4ат на трейдване
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 4
Pyramid
преди 8 години
И бабата, Импи, е кукла на конци. Просто, нейните ги дърпат от по-високо, отколкото на Обонго.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 4
Pyramid
преди 8 години
"Влияние на търговията оказаха и прогнозите на Азиатската банка за развитие, според които ръстът на китайската икономика тази година ще се забави до 6,8%. "Дори и забавен, китайският ръст е нетно над 2 пъти над прогнозния американски. Докато борсите, вместо ПАЗАР, се изживяват като инструмент за икономически и политически натиск от една частна банка в една единствена страна над световната икономика, нищо добро не чакам от тях.***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още