IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсите отвъд Океана затварят със сериозни загуби след песимизма на МВФ

Фондът очаква по-бавен ръст на световната икономика, свързан основно с мудното възстановяване на Европа

23:11 | 07.10.14 г. 3
Борсите отвъд Океана затварят със сериозни загуби след песимизма на МВФ

Борсите отвъд Океана завършиха сесията със сериозни понижения под влиянието на променените прогнози на Международния валутен фонд. От организацията очакват по-бавен ръст на световната икономика през 2015 година, свързан основно с мудното възстановяване на Европа.

На фона на негативните очаквания инвеститорите не обърнаха внимание на данните за свободните работни места в САЩ.

Dow Jones загуби 1,61% до стойност от 16 719,39 пункта, което е най-значимото отстъпление от 31 юли насам, изчислява Bloomberg. За S&P 500 загубата е в рамките на 1,52% до ниво от 1 935,1 пункта. Индексът затвори на най-ниското си ниво от началото на август насам.

Сериозна загуба отчете днес и Nasdaq, чиято стойност достигна 4 385,2 пункта. Това представлява спад от 1,56 на сто спрямо нивото на затваряне в понеделник.

SodaSream International загуби 22% от пазарната си капитализация след като предупреди за по-слаби от очакваното приходи за тримесечието – 125 млн. долара, спрямо прогнозираните 153,6 млн. долара. Печалбата на компанията, производител на оборудване за производство на газирани напитки, ще бъдат около 8,5 млн. долара.

Официалните данни за тримесечието ще бъдат публикувани на 29 октомври. Цената на акциите на SodaStream днес достигна 21,55 долара за брой.

Сред компаниите с най-сериозен спад днес се нареди AGCO, третият по големина производител на селскостопанско оборудване в световен мащаб. Акциите на компанията поевтиняха с 10% до цена малко над 42 долара за брой след като ръководството сви прогнозите за бъдещето си, основавайки се на по-слабите печалби и силния долар.

Coca Cola беше сред малкото компоненти в Dow Jones, движещ се на положителна територия днес. Цената на акциите на компанията се повиши с 0,7% до 43,90 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:24 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 8 rate down comment 3
lilivan
преди 9 години
а програмата на МВФ за България не е ли провал?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 4
STRAHO
преди 9 години
МВФ наложи на Украйна брутално рестриктивна и нереалистична програма за реформи. На 30 април Бордът на МВФ утвърди двегодишна програма за реформи в Украйна. Главни цели на програмата са възстановяване на макроикономическата стабилност, подобряване на макроикономическото управление, повишаване на прозрачността и поставяне на основите за стабилен и балансиран икономически растеж.Цялото: http://bulgarian.ruvr.ru/2014_10_07/Programata-na-MVF-za-Ukrajna-e-pred-proval-3341/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 5
STRAHO
преди 9 години
Програмата на МВФ за Украйна е пред провалМВФ наложи на Украйна брутално рестриктивна и нереалистична програма за реформи. На 30 април Бордът на МВФ утвърди двегодишна програма за реформи в Украйна. Главни цели на програмата са възстановяване на макроикономическата стабилност, подобряване на макроикономическото управление, повишаване на прозрачността и поставяне на основите за стабилен и балансиран икономически растеж.Източник:Сайт на МВФ, разделът за Украйна.Програма на МВФ за икономически реформи в Украйна, 30 април 2014 г.Дори бегъл поглед върху таблицата показва, че в 2016 г. положението в украинската икономика ще се нормализира: растеж на БВП от 4,0%, растеж на вътрешното търсене с 4,6%, безработица само 7,5%, инфлация 6,3%, растеж на заплатите с 9,5%, натрупване 10,1%, инвестиции 13,9%, бюджетен дефицит само 3,1% от БВП, държавен дълг 61,2%. Голямата част от страните от ЕС биха се радвали на такива показатели. Украйна би поставила световен рекорд по бързо възс
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още