IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow сложи край на тридневна серия от повишения

Американските индекси се понижиха след порция корпоративни отчети и данни за жилищния пазар

23:28 | 20.10.15 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските индекси се понижиха във вторник, като Dow Jones industrial average сложи край на тридневна серия от повишения след порция корпоративни отчети и данни за жилищния пазар в САЩ.

IBM отчете печалба на акция, която надхвърли леко очакванията в понеделник, но приходите й се оказаха доста под тях, в резултат на което цената на акциите й падна с 5,75% до 140,64 долара за брой, което е най-ниската стойност от октомври 2010 г.

„IBM е отражение на случващото се с отчетите. Това не е добро начало на сезона на отчетитете”, коментира пред CNBC Ник Райх, главен изпълнителен директор на The Earnings Scout.

„IBM ще натежи на Dow... и ще държи пазара в капан”, казва Питър Кардий, главен пазарен икономист в Rockwell Global Capital.

United Technologies, Travelers и Verizon също публикуваха тримесечните си резултати. Печалбите и приходите на Verizon и Travelers надхвърлиха очакванията на Wall Street, докато резултатите на United Technologies се оказаха по-добри като печалба на акция, но по-слаби като приходи.

След края на сесията днес отчетите си трябва да публикуват Yahoo, Chipotle Mexican Grill и VMWare. Тази седмица се очакват и отчетите на Alphabet, Amazon.com и Microsoft.

„Мисля, че ще е интересно да се види какво имат да кажат големите технологични компании” посочва Захари Карабел, директор „Глобални стратегии” в Envestnet.

През по-голямата част от сесията днес американските индекси се търгуваха в тесен рейндж, след като отвориха с понижения. Nasdaq Composite достигна дъно за сесията от 4 866,60 пункта, като последва акциите на борсово търгувания фонд iShares Biotechnology ETF, които паднаха с 3,16%.

„Биотехнологичният сектор ще продължи да бъде непостоянен, защото има много риск”, смята Джей Джей Кинахън, главен стратег в TD Ameritrade.

Инвеститорите анализираха и данните за началното жилищно строителство в САЩ през септември, които се оказаха по-добри от очакванията.

Цената на американския лек суров петрол се понижи с 0,74% до 45,55 долара за барел във вторник, докато фючърсите на сорта Брент поскъпнаха с 15 цента.

Доходността по американските държавни цени книжа се повиши рязко, като по 10-годишните достигна 2,07%, а по 2-годишните – 0,64%.

Доларът поевтиня спрямо кошница от валути с 0,03%. Европа поскъпна с около 0,10% спрямо долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:36 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 7 rate down comment 3
michaelis12
преди 8 години
*** американската пропаганда, на България кредитния рейтинг в канала, че и 100 коприльона заем взехме, а Укрите са валат, обаче кредитния рейтинг им се вдига разбииш ли ....... Аре по скоро да потъва тая Империя, че ми писна от тях и от тяхните тъпотии ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 3
michaelis12
преди 8 години
Нема страшно бе ей ги пак са нагоре сигур защото са всигнали кредитния рейтинг на Украйна .... а тука глупаците се радват за Блумбърг България ... :))S&P Raises Ukraines Sovereign Credit Ratingshttp://sputniknews.com/business/20151019/1028772556/ukraine-credit-ratings-raised.htmlИ все на чужди китайски гробища реват, в миналата статия американските *** ме убеждават, колко е "силна" Сашовата икономика - силна е дедов то те са пред банкрут нещастниците ..... но още малко още само няколко години и всичко ше си дое на мястото ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
Stone_Kold
преди 8 години
да също сте пропуснали сблъсъкът с друга планета и епидемията в европа през 1786
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още