IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фед не показва признаци на колебание за лихвите

Централната банка на САЩ е по-оптимистично настроена за ръста на реалната икономика

21:40 | 28.01.15 г. 4
Фед не показва признаци на колебание за лихвите

Федералният резерв на САЩ не показа признаци на колебание за вдигането на лихвите към края на тази година, въпреки нестабилността на световните пазари и последните разочароващи данни за икономиката, пише MarketWatch, като се позовава на изявлението на Федералната комисия за отворените пазари.

В публикуваното днес становище са направени няколко промени в сравнение с документа от месец декември. Централната банка на САЩ например е по-оптимистично настроена за ръста на реалната икономика, основавайки се на “солидния” растеж и “силния” ръст на работните места и не изразява загриженост за перспективите пред световната икономика.

Политиците в САЩ са оптимисти и по отношение на инфлацията, като отново повтарят, че ръстът на потребителските цени постепенно ще се приближи до целта от 2% на Централната банка.

“Информацията, получена след срещата през декември, показва, че икономическата активност се разширява със солидно темпо. Условията на пазара на труда са се подобрили допълнително, със силен ръст на новите работни места и понижение на безработицата. Разходите на домакинствата нарастват умерено, а последните спадове в цените на енергията па подобрили покупателната им способност. Инвестициите напредват, но възстановяването на жилищния сектор е бавно”, посочва се в изявлението.

Комисията отново уверява, че ако вземе решение за повишаване на основната лихва, това ще се осъществява балансирано, в съответствие с целите за заетостта и инфлацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 10 rate down comment 2
Stone_Kold
преди 9 години
Дорде платат тез 19 трилиона ще задлъжният с още 100 трилиона
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 2
pecan
преди 9 години
голяма режисура ами да вдигат то тия 19 000 000 000 000$ ще трябва да се плащат все някога с лихвите .знам ще напечатат ама и другите да не забравят :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 2
raul_castro
преди 9 години
Всичко е в последното изречение: 'ако', 'балансирано', в съответствие'.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 6
michaelis
преди 9 години
нали беше лятото бе, сега пък края на годината, мноо са джелезни, кон да им го тръшне на FREDa крачка две назад прай. Лятото, Зимата 2016, 2018 мммм нивга щото туто банкруто ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още