IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансовите резултати на Wal-Mart не успяха да опрадаят очакванията

Слабата печалба се дължи на инвестиции в персонала и лошо представяне на фармацевтичния бизнес

16:55 | 18.08.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Най-големият търговец на дребно в света Wal-Mart Stores Inc обяви по-слаба печалба от очакванията във вторник в резултат на инвестиции в персонала и по-слаби маржове от американския си фармацевтичен бизнес, съобщава Ройтерс. Същевременно компанията понижи годишната си прогноза за финансовите си резултати. 

Нетната печалба на Wal-Mart се е понижила до 1,08 долара на акция през второто тримесечие, приключило на 31 юли, от 1,21 долара на акция през миналата година. Средната оценка на анализаторите, анкетирани от Thomson Reuters, беше за 1,12 долара на акция.

Wal-Mart намали прогнозата си за печалба на акция за годината, приключваща през януари, до диапазона 4,40 долара и 4,70 долара, като заявените очаквания през февруари бяха за печалба в диапазона между 4,70 долара и 5,05 долара. Пазарът очаква печалба от 4,77 долара за акция.

Концернът заяви, че печалбата му е намаляла след решение за увеличаване на часовете на служителите, работещи с клиенти, и в складовете, като част от усилията за подобряване обслужването на клиентите.

Wal-Mart заяви още, че маржовете в американския ѝ фармацевтичен бизнес са под натиск и се наблюдава по-силно от очакванията „свиване“, термин, използван от индустрията при загуби в резултат на кражби от магазина.

Американската компания обяви още, че приходите от продажби в магазините, отворени преди повече от година, са се увеличи с 1,5% през 13-те седмици до 31 юли спрямо миналата година. Оценката на анализаторите беше за ръст от 1%.

Приходите на компанията за второто тримесечие са около 120,2 млрд. долара и остават без особена промяна спрямо миналата година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:48 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още