IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Haribo ще строи първия си завод в САЩ

Според първоначалните изчисления инвестицията ще възлиза на 242 млн. долара и ще бъдат разкрити 400 работни места

11:30 | 24.03.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германският производител на желирани бонбони Haribo планира да построи първия си завод в САЩ,. Производството ще бъде позиционирано в щата Уисконсин, а според първоначалните изчисления инвестицията ще възлиза на 242 млн. долара.

Фабриката трябва да бъде отворена през 2020 г. и се очаква да бъдат разкрити 400 работни места.

Търсенето на локация бе сложен процес, отбеляза в съобщение до медиите Рик Лаберж, изпълнителен вицепрезидент на Haribo за Америка. Той уточни, че заводът ще бъде изграден в град Плезънт Прери, но все още се водят преговори по предстоящата сделка за продажба на земята, върху която ще се строи.

Не е ясно и дали компанията ще може да ползва данъчен кредит и дали ще ползва други стимули като стратегически инвеститор, пише Journal Sentinel. 

Haribo е образец за успешна германска компания. Тя е част от гръбнака на най-голямата икономика  в Европа и е основана преди близо век – през 1920 г., пише вестник Independent. Изданието припомня, че Haribo създаде един от най-известните рекламни лозунги в света, като обеща да направи и възрастни, и деца щастливи.

ДПА припомня още, че семейната компания е популярна най-вече с желираните си „Златни мечета“. Haribo произвежда средно по 100 милиона пакетчета с "мечета" в 16-те си фабрики в Европа и има близо 7000 служители по света, посочва още агенцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още