IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Morgan Stanley отново задмина Goldman Sachs по приходи от фиксирана доходност

До тази година Goldman Sachs задминаваше Morgan Stanley по търговия с облигации в продължение на 20 поредни тримесечия

17:12 | 19.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Трейдърите на облигации на Morgan Stanley вкараха втори гол срещу колегите си от Goldman Sachs тази година и резултатът вече е 2:0, коментира Bloomberg.

За второ поредно тримесечие Morgan Stanley съобщи за по-високи приходи от бизнеса с ценни книжа с фиксирана доходност спрямо най-големия си конкурент на една от най-горещите арени на Wall Street. Макар че все пак отбелязва спад на приходите, понижението е най-малко в сравнение с останалите инвестиционни банки в САЩ, съобщи кредиторът в сряда. Търговията с акции също се представя по-добре от тази на Goldman Sachs.

Стратегическите ходове на главния изпълнителен директор Джеймс Горман за намаляване на зависимостта от нестабилни търговски пазари явно се отплаща. Той засили подразделението си за управление на благосъстоянието, купувайки брокерския отдел на Citigroup след финансовата криза. Освен това той преструктурира базирания в Ню Йорк бизнес с фиксирана доходност, съкращавайки 25% от екипа в края на 2015 г., и сложи бившия мениджър на фондовия отдел Сам Кели-Смет начело.

„Резултатите ни от второто тримесечие показват устойчивостта на франчайза ни в среда на потисната търговия“, казва Горман в изявление.

До тази година Goldman Sachs задминаваше Morgan Stanley по търговия с облигации в продължение на 20 поредни тримесечия.

Morgan Stanley намали и търговията си със суровини, продавайки дяловете си в някои бизнеси след регулаторни проверки и ниска възвръщаемост. Това може би е помогнало през тримесечието, за което Goldman Sachs заяви, че е генерирала най-малко приходи от суровини, откакто става публична преди 73 тримесечия.

Приходите от бизнеса с фиксирана доходност на Morgan Stanley възлизат на 1,24 млрд. долара – със спад от 4,5%, задминавайки сумата от 1,16 млрд. долара на Goldman Sachs, както и оставайки над очакванията на анализаторите.

Нетната печалба на Morgan Stanley се е увеличила с 11% до 1,76 млрд. долара, или 87 цента на акция, от 1,58 млрд. долара, или 75 цента на акция година по-рано. За сравнение, 22 анализатори, анкетирани от Bloomberg, очакваха средно 77 цента на акция.

Компанията бе последната от шестте най-големи американски банки, отчели резултатите си за второто тримесечие. Няколко компании представиха отчети над оценките на анализаторите въпреки по-ниските приходи от търговия с облигации.

Печалбата на JPMorgan, най-голямата банка в САЩ по активи, е нараснала с 13% до 7,03 млрд. долара. Втората по големина - Bank of America, отчете повишение от 10% на печалбата до 5,27 млрд. долара, а Wells Fargoот 4,5% до 5,81 млрд. долара. Нетната печалба на Citigroup обаче е намаляла с 3,2% до 3,87 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още