IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Wells Fargo подобри прогнозите на анализаторите

Приходите на банката обаче остават малко под очакванията

17:15 | 14.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Wells Fargo, третата по големина банка в САЩ по активи, лесно би очакванията на Wall Street с печалба за второто тримесечие от 1,07 долара на акция, макар че приходите са малко под прогнозите, съобщава CNBC.

Очакваше се банката да постигне печалба от 1,01 долара на акция с приходи от 22,47 млрд. долара. Банката обаче отчита приходи от 22,17 млрд. долара. Акциите на Wells Fargo поевтиняха с над 1% в предварителната търговия след представянето на отчета.

Общата печалба възлиза на 5,81 млрд. долара, или с 4,5% повече спрямо минала година.

Акциите на големите банки като цяло поевтиняха преди удрянето на звънеца на Wall Street, тъй като инвеститорите очакваха повече и от отчетите на JPMorgan Chase и Citigroup.

Печалбата на Wells Fargo е подкрепена от данъчно облекчение от 4% заради продажбата на Wells Fargo Insurance Services.

Отчетът излиза в критичен момент за банката, която се бори с уронване на репутацията си след разкритията от миналата година, че служители са създали милиони сметки на клиенти без тяхно знание.

„Резултатите от второто тримесечие на 2017 г. показват ползите от нашия диверсифициран бизнес модел, докато продължаваме да генерираме силни финансови резултати, да инвестираме за бъдещето и да се придържаме към нашата разумна рискова дисциплина“, заяви главният изпълнителен директор Тим Слоун в изказване.

Тази седмица председателят на Федералния резерв Джанет Йелън нарече поведението на банката „нелепо“ и каза, че регулаторите продължават да проучват ситуацията и ще предприемат действия, ако е нужно. Сенаторът на Масачузетс Елизабет Уорън е най-яростният критик на банката, като призова за премахването на всички 12 директори, когато скандалът се разрази.

Wells Fargo наскоро се присъедини към останалите си колеги, чиито капиталови планове бяха одобрени от Фед при последните стрес тестове. Банката повиши дивидента си до 39 цента на акция и възнамерява да осъществи обратно изкупуване на акции за 11,5 млрд. долара.

Цената на акциите отчита понижение от малко над 1% от началото на годината досега и се представя много по-слабо от останалите конкуренти. Индексът KBW Nasdaq Bank отчита ръст от 5,6% за годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:44 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още