IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси се понижиха в очакване на данните за трудовия пазар

Акциите на Facebook поскъпнаха с около 4,5 на сто след добрия финансов отчет

23:35 | 05.11.15 г. 2
Щатските индекси се понижиха в очакване на данните за трудовия пазар

Щатските индекси записаха понижения в четвъртък, докато инвеститорите очакват ключовите данни за трудовия пазар в САЩ в петък. Данните биха могли да внесат известна яснота около избора на бъдещия момент за повишение на лихвите в страната, предаде CNBC.

Основните индекси се движеха предимно на червена територия по време на сесията, след като не успяха да задържат повишенията от началото на търговията. Въпреки това индексите все още са на път да запишат ръстове от по около 1% или повече за седмицата.

Акциите на Facebook поскъпнаха с около 4,5 на сто, а по-рано през сесията ръстът за кратко надхвърли 6%. След края на търговията в сряда социалната мрежа оповести финансовите си резултати, които надхвърлиха очакванията.

В рамките на сесията S&P 500 за кратко падна под психологическото ниво от 2100 пункта.

Nasdaq composite се представи най-слабо от основните индекси, като акциите на iShares Nasdaq Biotechnology ETF за кратко паднаха с над 2%. Apple също се търгуваше с понижение.

Малко преди данните за неселскостопанската заетост в САЩ през октомври, които трябва да бъдат публикувани в петък, стана известно, че молбите за помощи при безработица възлязоха на 276 хил. – повече от прогнозите.

Цената на суровия петрол се понижи с 1,12 долара, или 2,42 на сто,  до 45,20 долара за барел.

Фючърсите върху златото поевтиняха с 2 долара до 1104,20 долара за тройунция.

Доходността по американските държавни ценни книжа са задържа в близост до последните върхове, като тази по 10-годишните е 2,25%, а по 2-годишните е 0,85% - най-високото ниво от 2011 г.

Американският долар се търгуваше без изменение спрямо основните световни валути, като еврото е близо до 1,087 долара, а йената е 121,76 йени за долар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още