IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тримесечната печалба на Morgan Stanley скочи с 60%

Американската банка е напът да постигне споразумение с правосъдните власти в Ню Йорк за 500 млн. долара

15:03 | 20.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Тримесечната печалба на Morgan Stanley скочи с 60%

Американската инвестиционна банка Morgan Stanley отчете 60% ръст на тримесечната печалба, стимулиран от по-високи приходи от търговия с облигации и акции.

Нетнaта печалба на кредитора нарасна до 2,31 млрд. долара, или 1,18 долара на акция, за първото тримесечие, приключило на 31 март. Година по-рано бе отчетено равнище от 1,45 млрд. долара, или 0,74 долара на акция, предава CNBC.

Изключвайки еднократните ефекти, банката спечели 1,14 долара на акция. Анализаторите, анкетирани от Thomson Reuters, очакваха печалба от 0,78 долара на акция.

Междувременно стана ясно, че Morgan Stanley е в преговори да плати 500 млн. долара за уреждане на разследване от страна на нюйоркските правосъдни власти за това дали инвестиционната банка е подвела инвеститорите при продажбата на ипотечни облигации, които са загубили стойност по време на финансовата криза.

Според информация на The Wall Street Journal сделката с прокурора в Ню Йорк Ерик Шнайдерман се обсъжда и в момента, като условията са претърпели промени. Morgan Stanley обаче ще трябва да покачи своите законови резерви, за да успее в крайна сметка да постигне споразумение с правосъдните власти.

По-рано от офиса на прокурор Шнайдерман посочиха, че Morgan Stanley е пропуснала ключови подробности относно състоянието на активите, с които са били обезпечени облигациите. От банката контрираха обаче, че не са съгласени с твърденията. Въпреки това през март Ройтерс съобщи, че Morgan Stanley е в преговори за постигане на споразумение.

Служители на инвестиционната банка не бяха открити за коментар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:00 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още