IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street не удържа рекордите

Инвеститорите очакват важните икономически данни, които ще излязат до края на седмицата

23:22 | 03.03.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Wall Street не удържа рекордите

Със спадове на индексите приключи сесията на Wall Street, а Nasdaq не успя да задържи нивото от 5 хил. пункта, което достигна снощи за първи път от март 2000 г.

В края на търговията Dow Jones се понижи с 0,47% до 18 203 пункта, S&P 500 изтри 0,44% до 2 108 пункта, а Nasdaq отписа 0,56% до 4 980 пункта.

Тъй като днес нямаше съществени икономически доклади, освен продажбите на автомобили през февруари, едва ли се случва нещо различно от обрат на пазара, коментира пред CNBC Робърт Павлик, старши пазарен стратег в Boston Private Wealth.

“Не мисля, че на пазара днес започва каквато и да била консолидация”, допълва той.

Същевременно утре ще бъде публикувана серия от икономически доклади, включително за заплащането в частния сектор в САЩ и за развитието на сектора на услугите, както и докладът “Бежова книга” на Федералния резерв. В петък ще излезе и докладът за работните места в САЩ.

“Ние се позиционираме в случай, че “Бежовата книга” не е благосклонна към пазара”, допълва Питър Кардийо, старши пазарен стратег в Rockwell Global Capital. Той очаква обаче умерен доклад.

Според Ким Форест от Fort Pitt Capital пазарът е реагирал пресилено на по-слабите от очакваното данни за продажбите на автомобили през февруари, обясними с по-лошото време. По-късно обаче акциите се възстановиха частично, като според Форест това се дължи на излизането на повече купувачи на пазара. Същевременно акциите на водещите автомобилни производители в САЩ - General Motors, Ford, Fiat Chrysler and Nissan, се търгуваха със съвсем леки понижения.

На стоковата борса в Ню Йорк цената на лекия американски суров петрол със срок на доставка месец април се повиши с почти 2% до 50,52 долара за барел заради ескалиращото насилие в Либия и опасенията около ядрената програма на Иран, повдигнати пред американския Конгрес от премиера на Израел Бенямин Нетаняху.

Същевременно златото разшири загубите на фона на очакваните данни до края на седмицата. Фючърсите със срок на доставка през април изгубиха 0,3%, или 3,8 долара, до 1 204,4 долара за тройунция.

“Цените на златото консолидират вече две седмици, което не е голяма изненада, като имаме предвид историческата слабост на пазара по това време на годината”, коментира пред MarketWatch Ерик Гебхард, съосновател на Altavest Worldwide Trading. Според него зоната около 1 190 долара – дъно от предишната седмица, представлява ключово ниво на подкрепа, а затваряне под `1 163 долара ще индикира допълнителна слабост.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още