IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street приключи с рали най-слабото си тримесечие от 4 години

През последните три месеца пазарите се опасяваха за икономиката на Китай и времето, в което Фед ще повиши лихвите

23:18 | 30.09.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Акциите на американските борси завършиха с ръстове от над 1,5% в сряда след рали на световните пазари, опитващи се да намалят поне малко загубите от най-лошото тримесечие за последните четири години, съобщава CNBC.

Основните индекси приключиха с повишения, след като сутринта отчетоха повишения от повече от 1,5%. Те обаче отчитат спад от около 7% за третото тримесечие, което е най-лошият им резултат от 2011 г. насам.

Технологичният Nasdaq се представи най-добре в днешната сесия, приключвайки с ръст от 2,3%, след като по-рано намали печалбата си наполовина. Акциите на Apple поскъпнаха с 0,8%.

Основният индекс Dow Jones Industrial Average затвори с 235,57 пункта нагоре, след като по-рано скочи с 248,47 пункта. Nike поведе печелившите в индекса, а Procter & Gamble натежа най-много върху бенчмарка на сините чипове.

Индексът S&P 500 спадна под психологическата граница от 1900 пункта за кратък период, след като по-рано достигна до 1916 пункта. В крайна сметка индексът затвори с ръст от 1,9% до 1920 пункта.

 За трите месеца спадът в Dow е със 7,6 на сто, при S&P 500 намалението е от 6,9 на сто, а при Nasdaq - от 7,4 на сто. За септември Dow загуби 1,5 на сто, S&P - 2,6 на сто, а Nasdaq - 3,3 на сто.

Иля Фейгин, старши стратег в WallachBeth Capital, заяви, че S&P се е понижил от достигнатите върхови стойности, след като е срещнал съпротива на ниво от 1912-1915 пункта.

"Мисля, че предстоящите данни ще бъдат много важни. Затова има волатиност", добави той. Китай трябва да представи данни за индекса PMI по-късно, а ключовият доклад за заетостта извън селскостопанския сектор в САЩ ще бъде публикуван в петък сутринта.

Акциите на iShares Nasdaq Biotechnology ETF (IBB) поскъпнаха с 4,8%, задържайки се на меча територия, или с над 20% под 52-седмичния си връх заради сериозни разпродавания през последните седмици.

На пазарите на суровините цената на американския суров петрол се понижи с 14 цента, или 0,31%, до 45,09 долара за барел, а петролът сорт Брент остана без промяна и завърши на около 49 долара за барел. Петролът се опита да поскъпне по-рано на фона на опасенията за ураган по източния бряг на Щатите, новините за ескалиране на войната в Сирия и доклада, че запасите от суров петрол са се увеличили с повече от очакваното.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните държавни ценни книжа на САЩ приключи на 2,06%, а тази по 2-годишните достигна 0,64%.

На валутните пазари доларът поскъпна спрямо останалите основни световни валути, като еврото се разменяше за под 1,12 долара.

Контрактите върху златото за доставките за декември спаднаха с 11,60 долара до 1115,20 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още