IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street започна седмицата с нестабилна търговия

Инвеститорите очакват решението на Фед за лихвите

23:28 | 14.09.15 г.
Wall Street започна седмицата с нестабилна търговия

С понижения на индексите приключи днешната сесия на Wall Street заради дългоочакваното заседание на ръководството на Федералния резерв на САЩ, на което ще се вземе решение за лихвите в Страната на неограничените възможности.

В края на сесията Dow Jones се понижи с 0,38% до 16 371 пункта, S&P 500 изтри 0,41% до 1 953 пункта, а Nasdaq записа спад от 0,34% до 4 806 пункта.

Акциите на Apple поскъпнаха с 1% - най-силно в състава на “сините чипове”, заради данните за продажбите на новия iPhone. Същевременно пазарната оценка на Cisco Systems се понижи с 1,3% и оказа най-силен натиск върху водещия индекс.

На широкия индекс S&P най-силно натежаха акциите на First Solar, които поевтиняха с 5,3%. От позициите в състава на индекса най-силно поевтиняха книжата на Chesapeake Energy – с 4,6%.

Енергийният сектора като цяло изгуби 0,8% в днешната сесия заради понижението на цените на петрола, съобщава CNBC и опасенията за забавяне на търсенето на енергия заради проблемите на китайската икономика.

Според анализатори търговията ще бъде нестабилна през цялата седмица заради предстоящото решение на Фед за лихвите в САЩ.

Същевременно на стоковата борса в Ню Йорк фючърсите на лекия американски суров петрол поевтиняха с 63 цента, или 1,4%, до 44 долара за барел – най-ниско ниво от повече от две седмици. Контрактите на сорта брент в Лондон изгубиха 1,77 долара, или 3,7%, до 46,37 долара за барел.

Цената на черното злато продължава да се понижава като реакция на по-лошия от очакваното доклад за индустриалното производство в Китай, смята Тим Еванс от консултантската компания Long Leaf Trading Group, цитиран от MarketWatch.

Същевременно цената на златото се повиши в днешната сесия, като благородният метал частично компенсира загубите от предишната сесия. Фючърсите на златото със срок на доставка през декември поскъпнаха с 4,4 долара, или 0,4%, до 1 107,7 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:50 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още