IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street завърши сесията на червено

Акциите на Valeant Pharmaceuticals пострадаха най-много, след като се сринаха с 28%

23:23 | 21.10.15 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Акциите на американските борси завършиха с понижения в сряда с оглед на последните финансови отчети, обявените от компаниите, съобщава CNBC.

Индексите Nasdaq и S&P 500 се търгуваха смесено през деня, като в крайна сметка затвориха със спадове съответно до 4836,46 пункта и 2017,22 пункта.

Индексът Dow Jones industrial average също се търгуваше смесено и по време на сесията отчете ръст от почти 100 пункта, след като Boeing подкрепи индекса на сините чипове, отчитайки по-добра от очакванията печалба. В крайна сметка обаче бенчмаркът завърши с понижение от 0,28%.

"По отношение на Dow днес се води битка между United Technologies и Boeing срещу UnitedHealth Group и Goldman Sachs", заяви Арт Хоуган, главен пазарен стратег на Wunderlich Securities.

Акциите на United Technologies поскъпнаха с над 2,46%, а тези на Boeing - с 1,66%. За сметка на това обаче цените на акциите на UnitedHealth и Goldman завършиха сесията съответно с 1,92% и 3,13% надолу.

Други компании, които представиха отчетите си в сряда включваха Coca-Cola и General Motors. GM надмина очакванията както по отношение на печалбата, така и на приходите, но продажбите на Coca-Cola се оказаха по-ниски от прогнозите.

"Като цяло изглежда нещата се движат със същата скорост както през последните няколко тримесечия", коментира Ранди Фредерик, управляващ директор по търговията и деривативите в Charles Schwab.

Акциите на GM затвориха с ръст от 5,79%, след като през деня поскъпнаха с над 6,5%, докато тези на Coca-Cola приключиха сесията с леко понижение.

"Valeant е убиецът днес", заяви Хауърд Силвърблат, старши пазарен аналзиатор към S&P Dow Jones Indices.

Акциите на Valeant Pharmaceuticals се сринаха с 28%, след като излезе съобщение от продавач на къси позиции за компанията.

Инвеститорите отчетоха и данните за петролните резерви на Агенцията за енергийна информация, които показаха, че запасите са се повишили с 8 млн. барела.

В следствие на това на пазарите на суровините американският суров петрол поевтиня с 1,09 долара, или 2,4 процента, до 45,20 долара за барел, отбелязвайки трети пореден ден загуби. По-рано цената му се срина с 1,43 долара до 3-седмичен минимум от 44,86 долара за барел.

Фючърсите на петрола сорт Брент за доставките през декември също се понижиха с 90 цента, или 1,8%, до 47,80 долара за барел, като също по-рано достигнаха до 3-седмичен минимум от 47,50 долара за барел.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните държавни ценни книжа на САЩ приключи на 2,02%, а тази по 2-годишните достигна 0,61%.

На валутните пазари доларът поскъпна спрямо повечето основни световни валути, като еврото се разменяше за 1,1346 долара.

Фючърсите на златото се понижиха с 10,40 долара до 1167,10 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:44 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Misho ILIEV
преди 8 години
Ама Valeant май не е в S&P 500.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още