IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръстът на потребителите – основната цел пред Twitter

Нуждаем се от разширяване на привлекателността, заяви висш мениджър на социалната мрежа

21:45 | 06.11.14 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Основният фокус на Twitter е повишаването на броя на потребителите, заяви пред CNBC ръководителят на звеното за глобално развитие на платформата за микроблогинг след колебливите резултати през третото тримесечие.

Броят на месечните активни потребители на Twitter нарасна по-малко от очакваното в периода юли-септември, покачвайки се с 13 млн. до общо 284 млн. Новината разочарова инвеститорите и изпрати надолу с над 10% капитализацията на дружеството.

Според 31-годишния технологичен предприемач Уейн Чан, който се присъедини към Twitter, когато компанията придоби Crashlytics през 2013 г., необходимо е фокусиране върху разширяването на привлекателността на платформата.

"Това е едно от нещата, върху които работим усилено всеки ден. Растежът е нашата грижа номер едно. Имаме екипи, които постоянно се опитват да разберат как платформата може да се подобри за потребителите", каза той от европейската централа на Twitter в ирланската столица Дъблин.

Чан пое контрола върху звеното за развитие в Twitter, след като платформата за микроблогинг придоби Crashlytics през януари 2013 г., на която той е съосновател.

Този октомври Twitter стартира новата си услуга Fabric, която е насочена по-скоро към подпомагане на разработчиците на приложения, а не толкова към привличането на потребители на сайта.

"Изключвайки самия Twitter, Fabric е едно от нашите най-важни приоритети в компанията", заяви Чан.

Освен с Crashlytics и други програми Уейн Чан е най-известен с делото си срещу близнаците Уинкълвос, които е представен във филма от 2010 г. "Социалната мрежа".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още